Pobede favorita


02. mart 2018. SPORT – Pobede u trećem kolu pete Smederevske liga u streljaštvu za mlađe kategorije, koje je održano prošle nedelje na smederevskom strelištu, ostvarili su favoriti. Prva mesta u kategoriji mlađih pionira i pionirki zauzeli su Lazar Subotić iz sa 157 krugova i Ivona Bojić sa 172 krugova. Subotić je učenik OŠ „Dr Jovan Cvijić“, Bojićeva je iz OŠ „Sveti Sava“. Druga mesta zauzeli su Lazar Jančić sa 122 i Natalija Jovanović sa 163 kruga. Jančić je iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ škole, a Jovanovićeva iz OŠ „Dr. Jovan Cvijić“. U starijoj grupi pionira i pionirki ponovo su najbolji bili Nemanja Živojinović, iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, sa 171 krugom i Iva Marjanović, iz OŠ „Dositej Obradović“ sa 151 krugom. Drugo mesto u kategoriji pionira osvojio je Milan Marić sa 160 krugova, a treće Nikola Teomirović sa 158 krugova. Marić je učenik OŠ „Ilija Garašanin“ iz Grocke, a Marić ide u OŠ „Dimitrije Davidović“. 


Ekipno, objedinjene obe kategorije mlađih pionira/ki i pionira/ki, prvo mesto je osvojila ekipa OŠ „J. J. Zmaj“ sa 410 kugova, drugo mesto „Dr. Jovan Cvijić“ sa 379 krugova, a treće „Dimitrije Davidović“ sa 281 krugom. Kod devojčica, prvi je „Sveti Sava“ sa 172 kruga, druga „Cvijićeva“ sa 163 kruga, a treća „Dositejeva“ škola sa 151 krugom. 


Posle dva kola u generalnom plasmanu prva tri mesta u najbrojnijoj grupi mlađih pionira zauzimaju Lazar Subotić (492), Ivan Ćurčin iz OŠ „D. Davidović“ (365) i Lazar Popović iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (358). Kod mlađih pionirki vodi Ivana Bojić (500), slede je Natalija Jovanović (483) i Nikolija Jovanović (100). Kod pionira prvi je Nemanja Živojinović (510), drugi Nikola Teomirović (471), a treći Milan Marić (320), a kod pionirki Iva Marjanović (467) vodi ispred Sofije Kučinar (272). Ekipno, kod dečaka, „Dr Jovan Cvijić“ ima 17 bodova, „Zmajeva“ bod manje, a sa 12 bodova treća je „Dimitrije Davidović“. Slede „Ilija Garašanin“ sa 8 bodova, „Sveti Sava“ sa 5 i „Branko Radičević“ sa samo 2 boda. Kod devojčica ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ je prva sa 11 bodova, sa po 9 bodova druga je ekipa „Svetog Save“, a na trećem mestu sa 7 bodova je ekipa „Dositija Obradovića“, četvrta „Dimitrija Davidovića“ sa 2 boda. 


Do kraja lige ostala su još četiri kola, za ukupan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati osam najboljih u objedinjenim kategorijama mlađih pionira i pionira, kao i mlađih pionirki i pionirki. 

Četvrto kolo je u martu.