Guitar Art Day 23. septembra u Smederevu


Guitar Art Day biće održan na Gradskom trgu u Smederevu u nedelju, 23. septembra od 18 do 20 časova, prenosi Podunavlje.info.

Guitar Art Day je još jedna u nizu akcija koje zajedno organizuju Centar za kulturu Smederevo i Guitar Art Festival, u okviru koje će se biti realizovani koncert Kreativnog Kursa gitare, kao i koncert Bojana Ivanovskog poznatog pod pseudonimom Joby.

Kreativni Kurs Gitare uspešno se organizuje već šest godina u Smederevu i u 10 gradova Srbije. Kroz ovaj projekat polaznici imaju mogućnost da na kreativni način nauče da sviraju gitaru, ali i da uživaju u koncertima sjajnih gitarista kao što je Bojan Ivanovski Joby.

U prvom delu programa planiranog za 23. septembar u Smederevu nastupiće gitaristi Kreativnog Kursa iz Smedereva sa profesorkom Katarinom Karić, a nakon njih Bojan Ivanovski Joby održaće koncert “Fingerstyle guitar” u okviru turneje „Erste najveći gitarski talenati„.

Bojan Ivanovski je jedan od najsvestranijih domaćih gitarista, navode organizatori. Karijeru je započeo kao klasičan gitarista, u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi profesora Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na “Royal College of Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na “Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World” koji spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.

Takođe, Guitar Art Day će predstaviti veliku instalaciju gitare visoku 10 metara, koja na najatraktivniji način za publiku simbolizuje i promoviše najpopularniji instrument na svetu – gitaru!

Izvor: Danas