Utajili 50 miliona dinara


17. februar 2016. HRONIKA – Izvor: Večernje novosti – Osnovno tužilaštvo u Smederevu pokrenulo je istragu protiv sedmoro osumnjičenih za poresku utaju od 50 miliona dinara, saznaju “Novosti”. Prvoosumnjičeni u ovom lancu D. D. (31) iz Smedereva se tereti da je mahinacije sproveo uz pomaganje odgovornih u šest preduzeća iz Beograda. Njemu je određen i pritvor.

– Sektor poreske policije, Odeljenja Beograd, podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu krivičnu prijavu protiv D. D. iz Smedereva, N. P., L. R., B. R., Č. V. i B. S., svi iz Beograda i M. S. iz Valjeva, zbog krivičnog dela poreska utaja – rečeno nam je u Tužilaštvu.

Policija sumnjiči D. D da je od marta do decembra 2014. godine, od nepoznatih fizičkih lica otkupio 2.720 tona sekundarnih sirovina u ukupnoj vrednosti od 258,8 miliona dinara. U poslovnim knjigama lažno je prikazao da je sekundarne sirovine nabavio od šest takozvanih peračkih i fantomskih preduzeća iz Beograda. To je uradio da bi izbegao plaćanje poreza na dohodak građana.