Vučić: Železara će nastaviti da živi


15. februar 2015. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se razgovori o Železari Smederevo nastavljaju i poručio da će železara nastaviti sa živi bez obzira da li će biti ugovora sa Esmarkom ili ne.

Vučić je na pitanje novinara rekao da razgovori i pregovori traju, da imamo okvir koji nam je ostavio MMF do utorka, ali i da smatra da će se pre toga znati konačan dogovor.

“Tražio sam jednu stvar, nismo u situaciji da dajemo ili prodajemo nešto što ima ogromnu vrednost na tržistu. Ne zaboravite da smo to dobili za jedan dolar”, rekao je premijer.

Kako je objasnio u situaciji smo da makar dobijemo garancije da sve to neće nestati za tri, četiri, ili pet meseci.

Vučić je dodao da je i ono malo što je uspelo da se obezbedi sačuva u sirovinama i da “mi tražimo upravo pravo na kontrolu u mesecima, bar do kraja godine”.

Premijer Srbije je precizirao da mi tražimo zajednički potpis samo u tih nekoliko meseci i to je stvar na koju Srbija insistira.

“Nadam se da će naši američki partrneri na to pristati, ako ne ićićemo i na druga rešenja. Ali radnici Železare ne treba da brinu. Železara će nastaviti da živi bez obzira na to da li će biti ugovora sa Esarkom ili ne”, rekao je Vučić.