Streljaštvo: Provčin i Aničićeva pobedili u četvrtom kolu lige


14. februar 2015. SPORT – Pobede u četvrtom kolu sedme Smederevske lige u streljaštvu ostvarili su Borivoje Provčin, prvi put i Marija Aničić, drugo kolo zaredom. Ekipno, kod seniora prva pobeda „Želvoza“, a kod seniorki treće kolo zaredom pobeđuje ekipa „Železare“.

Prvu pobedu kod seniora, sa odličnih 187 krugova, u četvrtom kolu sedme Smederevske lige u streljaštvu ostvario je Borivoje Provčin (Prijatelji NSGNM) i tako prekinuo dominaciju Novice Petrovića (Kore-Mig), najstarijeg i najuspešnijeg strelca „Smedereva“ serijskom vazdušnom puškom, koji je sa krugom manje morao da se zadovolji drugim mestom. Treće mesto, u konkurenciji 39 strelaca, sa 184 kruga zauzeo je Nikola Simić (Želvoz). Kod seniorki druga pobeda zaredom Marije Aničić iz ekipe „New Press“ sa 180 krugova. Drugo mesto sa 176 krugova osvojila je Marija Simić („Heroj Srba“), a treće Jelena Tasić (New Press) sa krugom manje. Ukupno je nastupilo 22 seniorke.

Ekipno, kod seniora, „Želvoz“ je sa 536 krugova prekinuo pobednički niz ekipe „Kore Mig“, koja je sa 517 krugova bila tek četvrta. Druga je „Elektromorava“ sa 531 krugom, a treći „Prijatelji NSGNM“ sa 519 krugova. Peti su „Treneri“, šesti „Premil“, sedma „Sportska hala“, osma „Železara“, deveti „Vodovod“, deseti „Osnovni sud“, jedanaesti „Sveti Luka“. Kod seniorki, poslednja tri kola, najbolja je bila ekipa „Železare“ sa samo krugom prednosti od ekipe „New Press“ sa 510 krugova, a treća je ponovo bila ekipa „Heroj Srba“ sa 497 krugova. Četvrto mesto zauzela je ekipa ZC „Sveti Luka“, peto „Vodovoda“. Van konkurencije u obe kategorije nastupaju strelci Streljačkog kluba „Aranđelovac“.

U generalnom plasmanu, posle četiri kola kod seniora, Novica Petrović je prvi sa 751 krugom, drugi je Borivoje Provčin sa 723 kruga, a treći Nikola Simić (Želvoz) sa 710 krugova. Kod seniorki situacija u vrhu je i dalje nepromenjena, a razlike između tri prvoplasirane se i dalje smanjuju. Vodi Jelena Tasić sa 712 krugova, druga je Marija Simić sa 704 kruga, a treća Marija Aničić sa 700 krugova. Kod seniorki prva je i dalje ekipa „New Press“ sa 20 bodova, Železara je druga sa 19 bodova, a treća „Heroj Srba“ sa 15 bodova. Ekipno kod seniora ekipa „Kore-Mig“ sa 40 bodova je prva, druga je ekipa „Želvoza“ sa bodom manje, a treći su „Prijatelji NSGNM“ sa 37 bodova.

Peto kolo sedme Smederevske lige u streljaštvu održaće se 6. marta.