Uhapšen zbog podvođenja


26. decembar 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Ljubiša V. iz Smedereva, vlasnik ugostiteljskog objekta i prenoćišta “Nina” u Mihajlovcu, uhapšen je zbog sumnje da je posredovao u prostituciji.

Protiv šest devojaka, jednog konobara i jednog radnika obezbeđenja biće podneta krivična prijava za pomaganje i posredovanje u prostituciji.

Osumnjičeni Ljubiša V. (45) se tereti da je, od septembra, angažovao devojke da rade kao plesačice u noćnom baru, dok je “prava svrha njihovog angažovanja” bila da gostima pružaju seksualne usluge, saopštila je policija.

Kriminalistička policija procenjuje da je prosečni dnevni promet u objektu iznosio oko 500 evra.

Ljubiša V. je zbog istog krivičnog dela hapšen i krajem oktobra 2010. kada je u njegovom baru policija uhapsila i osam žena od 21 do 48 godina koje su se bavile prostitucijom.

Tada je policija zaplenila oko 5.000 evra i navela da je za pola godine Ljubiša V, na poslovima sa prostitutkama zaradio oko 25.000 evra.

Policija je vlasnika bara “Nina” hapsila i u decembru 2009. Tada je u lokalu zatečeno devet devojaka. Tom prilikom uhapšena su i trojica konobara pod sumnjom da su posredovali u prostituisanju.

Osumnjičeni je zbog posredovanja u prostituciji u novembru 2010. osuđen na godinu dana zatvora, ali je Apelacioni sud, na žalbu branioca, u junu 2012. ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovo suđenje.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje, a po isteku 48 sati biće priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.