U Železaru stiže nova tehnologija iz Kine


15. maj 2016. PRIVREDA – Izvor: Blic – Uz našu novu tehnologiju i vaš dobar menadžment imamo zajednički cilj da postanemo lider u proizvodnji čelika u ovom delu Evrope, poručio je predsednik “Tangstila” Vang Lanu čelnicima Železare Smederevo.

Direktor Železare Peter Kamaraš s predstavnicima fabrike i predsednicima tri sindikata nalazi se u poseti Kini. Oni su obišli ogranak čeličane „Hestil – Tangstil“ u Tangšanu i sastali se s predsednikom „Tangstila“ Vangom Lanuom i potpredsednikom te kompanije Songom Shajom.

Kako saopštavaju iz smederevske Železare, nakon obilaska postrojenja, Peter Kamaraš je rekao da je veoma ponosan što su postali deo ovakvog tima.

– Ovo je kompanija koja koristi procedure i tehnologije najnaprednije od svih koje sam video. Nadam se da ćemo uspeti da primenimo njihova znanja i nove mogućnosti koje se pružaju i kod nas u Smederevu – izjavio je Kamaraš.

On je naveo da je veoma zadovoljan i menadžerskim sistemom i načinom na koji se novi vlasnici odnose prema zaposlenima.

– Ovo je rana faza upoznavanja, ali sve je prevazišlo moja očekivanja i radujem se budućoj saradnji. Pred nama je preuzimanje fabrike i čeka nas naporan posao do tada – istakao je Kamaraš.

Predsednik „Tangstila“ je zahvalio menadžerskom timu koji upravlja Železarom Smederevo na naporima koje su uložili kako bi pokrenuli i drugu visoku peć i dodao da dve železare od sada pripadaju jednoj porodici.