Natalija Tasić olimpijska školska rekorderka


14. maj 2016. SPORT – Na Školskoj olimpijadi u Vranju Natalija Tasić iz OŠ „Dr. Jovan Cvijić“ oborila je 25 godina star kadetski rekord u streljaštvu sa postignutih fantastičnih 194 kruga. Zajedno sa Ivom Jovanović i Jovanom Lazić „Cvijićeva“ je osvojila i ekipnu vicešampionsku titulu.

Natalija Tasić, kadetkinja Streljačke družine „Smederevo“, učenica Osnovne škole „Dr Jovan Cvijić“, na takmičenju u streljaštvu u sklopu jubilarnih X Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, koje je održano 12. i 13. maja u Vranju, oborila je 25 godina star kadetski rekord u streljaštvu sa postignutih fantastičnih 194 kruga, po serijima 95, 99. Zajedno sa Ivom Jovanović i Jovanom Lazić „Cvijićeva“ je osvojila i ekipnu vicešampionsku titulu sa ukupnim rezultatom od 528 krugova. Dvostruke prvakinje države nisu uspele da odbrane šampionsku titulu ove godine. Za 2 kruga dobile su ih učenice OŠ „Sveti Sava“ iz Gornjeg Milanovca. Treće mesto osvojila je ekipa OŠ „Petar Kodžić“ iz Inđije sa 504 kruga. Tasićeva, prošlogodišnja vicešampionka, bila je dominantna u pojedinačnom nadmetanju. Čak 13 krugova više imala je od drugoplasirane Anje Savatić iz OŠ „Lazar Savatić“ iz Zemuna. Bronzanu medalju osvojila je Marija Belčić iz OŠ „3 oktobar“ iz Bora sa 179 krugova i većim brojem unutrašnjih centara od četvrtoplasirane sa istim rezultatom, Jovane Ljuboje iz Gornjeg Milanovca. Iva Jovanović je bila 14. sa 171 krugom, a Jovana Lazić 29. sa 163 kruga. Nastupilo je ukupno 78 pionirki pojedinačno i 22 ekipe.

Ekipa pionira koju su činili učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“: Nemanja Živojinović, Nikola Miletić i Lazar Beljić, zauzela je šesto mesto u generalnom plasmanu, sa ukupnim rezultaom od 504 kruga. Do bronze su im nedostajala 3 kruga. Prva tri mesta ekipno: OŠ „Sveti Sava“ Gornji Milanovac – 518, OŠ „3. oktobar“ Bor – 508, OŠ „Mito Igumanović“ Kosjerić – 507 krugova. Najbolji plasman pojedinačno sa 172 kruga ostvario je Nemanja Živojinović plasmanom na 15. mesto. Nikola Miletić je bio 20. sa 169 krugova, a Lazar Beljić 30. sa 163 kruga. Prva tri mesta pojedinačno osvojili su: Ilija Novović (OŠ „Sveti Sava“ Gornji Milanovac) sa 184, Đorđe Savić (OŠ „Mito Igumanović“ Kosjerić) sa 183 i Marko Ivanović (OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ Kragujevac) sa 182 kruga i boljom poslednjom serijom od četvrtog Davida Milojevića (Gornji Milanovac) sa istim rezultatom. U konkurenciji pionira nastupila su 83 pojedinca i 23 ekipe.

Učenice Gimnazije:Danica Denić, Irena Stanković i Aleksandra Vujasin u kategoriji srednjih škola zauzele su sedmo mesto sa ukupnim rezultatom od 749 krugova. Ekipno prva tri mesta osvojile se: Sportska gimnazija iz Beograda sa 803 kruga, Ekonomsko-ugostiteljska škola „Slobodan Minić“ iz Aranđelovca sa 801 krugom i Gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove sa 788 krugova, koja je imala bolju poslednju seriju od Gimnazije iz Pirota. Pojedinačno Danica Denić je bila 24. sa 257 krugova, Irena Stanković 29. sa 250 krugova, Aleksandra Vujasin 37. sa 242 kruga. Prva tri mesta pojedinačno osvojile su: Anastasija Mudrinić 284 (SPVŠ „Stevan Sinđelić“ Vranje), Jovana Stojadinov 283 (Poljoprivredna škola Vršac) i Marija Zavišić 282 kruga (Sportska Gimnazija Beograd). U srednjoškolskoj konkurenciji kod devojaka bilo je 70 pojedinačnih nastupa, a takmičilo se 19 ekipa.

Muška ekipa Tehničke škole: Nikola Petrović, Stefan Ribać, i Boško Stokić zauzela je 13. mesto sa ukupnim rezultatom od 678 krugova. Prva tri mesta pripala su: Tehničkoj školi iz Pirota sa 796, MŠ Pančevo sa 787 i Gimnazija iz Inđije sa 785 krugova. Pojedinačan plasman naših strelaca: 41. Nikola Petrović 232 kruga, 42. Stefan Ribać 231 krug, 54. Boško Stokić 215 krugova. Medalje su osvojili: Đorđe Rančić (Tehnička škola Pirot) 280, Mario Domonji (Tehnička škola Stara Pazova) 275 krugova i Đorđe Jovčević (MŠ Pančevo) 273 kruga sa boljom poslednjom serijom od Aleksandra Brankovića (ETGŠ „Nikola Tesla“ Jagodina). Ukupno je nastupilo 66 pojedinaca i 18 ekipa. Srednjoškolci su pucali 30 dijabola.

Tehničku organizaciju X Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije realizovao je Savez za školski sport grada Vranja, uz pokroviteljstvo grada Vranja, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na osnovu Pravilnika o organizaciji školskih sportskih takmičenja i Propozicija takmičenja po sportovima Saveza za školski sport Srbije. Tehničku organizaciju streljačkog turnira realizovala je Streljačka družina „Smederevo“.