Traži se 100 000 gledalac filma “Gorčilo”


28. januar 2015. KULTURA – Najnoviji domaći FILMSKI HIT: GORČILO – Jesi li to došao da me vidiš prikazivaće se u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo od 31. januara do 3. februara u terminima od 18.00 i 20.00 časova. U subotu 31. JANUARA od 20.00 časova biće održana SVEČANA PREMIJERA FILMA SA PROTAGONISTIMA, GLUMCIMA… Uskoro ćemo objaviti imena gostiju.

Distributer film je objavio na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici https://www.facebook.com/gorcilofilm da već za vikend očekuju 100.000 gledalaca!!! Produkcija je pripremila nagradu za srećnog 100.000-og posetioca u nekoj od bioskopskih dvorana u kojima se film trenutno prikazuje.

Nagrada će biti petodnevni aranžman za dve osobe u hotelu „Splendid“ u Bečićima!!!

Možda baš u našem Bioskopu bude 100.000 gledalac filma GORČILO – JESI LI TO DOŠAO DA ME VIDIŠ. Ulaznice su u pretprodaji na Biletarnici Centra za kulturu, od 10.00 do 20.00 časova!!! Telefon na koji možete da ih rezervišete je: 026/4624-815.

Radnja filma je smeštena u crnogorskom selu, u brdima, u leto 1968.godine. U jeku izgradnje infrastrukture SFRJ, u naporima da se siromašni sjever Crne Gore putevima poveže sa jugom, “…DRŽAVA će od raznih naknada uložiti 24.miliona 500.hiljada novih dinara na izradu dokumentacije i početak radova na magistralnom putu, koji bi povezao sjever i jug Crne Gore. Planirano je da se u tu namjenu do kraja 1975. godine uloži oko 277 miliona novih dinara.” u naše malo selo dolazi Geometar Laza, kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta. Sa njim će doći Klara, njegova žena, balerina iz Narodnog pozorišta iz Novog Sada, koja mora da tokom ljeta održava kondiciju za jesenju sezonu. Kako seljaci reaguju na dolazak Geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, koji je najbolji, jer za bolji ne znaju, samo je jedna od linija priče. Paralelno pratimo sukob između dvije porodice, Obada i Cvrkota, koje nisu u dobrim odnosima gotovo 20 godina, zbog međusobnog optuživanja o razlozima odlaska na robiju Zelja Cvrkote, koji je sedam godina proveo na Golom otoku. Politička zastranjenost , strah i isključivost očeva, stubova porodice, Gorčila Obada i Zelja Cvrkote, dolazi do ekstrema, jer su se apsurdno, njihova djeca Petrašin Obad i Koviljka Cvrkota zaljubili jedno u drugo. I ne samo to, već je Koviljka zatrudnila. Njihova borba za budući zajednički život biće ispreplijetana brigom i borbom majki Grozdane Obad i Miluše Cvrkote, da se taj odnos ozvaniči, odnosno raskine.