Suzana Spasojević – pošteno do kraja


24. decembar 2014. DRUŠTVO – Izvor: Smederevske novine – Suzana Spasojević, koja je pre mesec dana reizabrana na mesto predsednice gradske organizacije Socijalističke partije Srbije, potvrdila je za „Smederevske“ da je podnela ostavku na tu funkciju. Ovaj čin obrazložila je činjenicom da ne želi da njeno neslaganje sa politikom koju vodi gradonačelnica utiče na poziciju SPS-a u Smederevu.

-Prvi i osnovni razlog je moje neslaganje, kao predsednice gradskog odbora Socijalističke partije Srbije sa vođenjem politike Jasne Avramović. Nemam problem sa Srpskom naprednom strankom, već samo sa načinom rada Jasne Avramović, a ne želim da moj odnos utiče na poziciju stranačke organizacije u Smederevu – objašnjava Spasojevićeva.
Osim toga, navodi, sporne su i odluke o kadrovskim rešenjima i izboru direktora za javna preduzeća.
-Nisam ispoštovala nalog potpredsednika SPS-a Žarka Obradovića, da na mesto direktora JP „Pijace“, koje je prema koalicionom sporazumu u našoj kvoti, postavimo Tamaru Đorđević. Ona nije bila predlog gradske organizacije, već Jasne Avramović i Brančeta Stojanovića. Kako SPS ne bi snosio posledice ovakve odluke smederevskog odbora, procenila sam da je najbolje da se povučem – navodi Spasojevićeva.

Ističe da je u ranijem periodu, zarad stranačkog jedinstva i stava centrale koji podrazumeva saradnju SPS sa SNS-om u republici, pristajala na mnoge kompromise, ali da više ne pronalazi prostor za ustupke u neprincipijelnoj politici Jasne Avramović.

-Gradonačelnica pokazuje krajnje nepoštovanje prema SPS-u kao koalicinom partneru i ja kao predsednica gradskog odbora na to nikako nisam mogla da pristanem – zaključuje Spasojevićeva.

Do ponovnih unutarstranačkih izbora, funkciju predsednika gradskog odbora socijalista obavljaće dosadašnja potpredsednica Vesna Kolarić.