Sud je osudio na 15 meseci zatvora, a ona polaže kamen temeljac sa Vučićem


06. septembar 2014. HRONIKA – Izvor: Teleprompter – Polaganjem kamena temeljca u Smederevu, premijer Srbije, Aleksandar Vučić, ozvaničio je početak radova na izgradnji nove proizvodne hale finske fabrike kablovskih setova “PKC Group”. Kako što to u Srbiji obično biva, ozvaničenje ove strane investicije nije moglo da prođe bez prisustva osuđenog kriminalca.

Kamen temeljac položili su premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i predsednik kompanije PKC Group, u prisustvu finskog ambasadora u Srbiji.

Gradonačelnica Smedereva, Dr Jasna Avramović iz redova SNS-a, osuđena je početkon juna ove godine na 15 meseci zatvora zbog primanja mita od pacijenata kako bi im omogućila dobijanje invalidske penzije.

Avramovićeva je odbila da podnese ostavku na mesto gradonačelnice Smedereva. napomenuvši da je sudska preduse doneta na političkoj osnovi.

Naravno, kada se nekom političaru ne svidi presuda, ona je uvek doneta po političkoj osnovi stranke iz suprotnog tabora.

Interesantno je povezati i činjenicu da je Ministarstvo zdravlja na zahtev Ministarstva rada pre dva dana započelo revizija invalidskih penzija. Ministar zdravlja, Zaltibor Lončar, izjavio je da “postoje ozbiljne sumnje u regulatnost”.

I tako je još jedan važan ekonomski posao započet u duhu srpske ekonomije – u prisustvu osuđenih kriminalaca. To Aleksandru Vučiću očigledno ne smeta.