Streljaštvo: Todorovićeva i Marinković u Plzenu


07. jun 2015. SPORT – Ana Todorović, juniorka Streljačke družine „Smederevo“ i ove godine nastupiće na jednom od najjačih turnira za mlađe kategorije u Plzenu. Na vatrenu liniju izlazi 12. juna kada se gađa precizna paljba u disciplini sport pištolj 30 plus 30 metaka, a dan kasnije puca se brza paljba. Sa Todorovićevom u Plzen putuje i njen trener Boban Marinković, koji je i trener saradnik za mlađe kategorije u reprezentaciji Srbije.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović odredio je selekciju za turnir „Olimpijske nade“ u Plzenu od 9. do 14. juna. Deo strelaca odlazi o trošku Streljačkog saveza Srbije (za njih će platiti smeštaj kotizaciju i municiju, klubovi plaćaju ishranu) dok će za deo strelaca troškove snositi Streljački savez Vojvodine. Streljački savez Srbije platio je i autobus strelce i trenere koji polaze 9. juna.
Puškom će se nadmetati – juniori: Stevan Jovanović i Miloš Ivanović (SK „Čika Mata“, Kragujevac) i Lazar Kovačević (SK „Jagodina 92“) – o trošku Streljačkog saveza Srbije, Ivana Marić (SK „Jedinstvo“, Stara Pazova), Krstina Stojanović (SK „Crvena zvezda“ Beograd), Milica Babić (SK „Palilula“), Sanja Vukašinović, Tatjana Banjac (obe SD „Novi Sad 1790“) – sve o trošku Streljačkog saveza Srbije, Sofija Alimpijević (SK „Mladost“, Inđija), Isidora Stojanović (SD „Pančevo 1813“) i Marija Kolarević (SK „Jedinstvo“, Stara Pazova) – sve o trošku Streljačkog saveza Vojvodine.

Pištoljem će gađati juniorka Lea Aleksić (SK „Novi Beograd Ušće“) – o trošku Streljačkog saveza Srbije i Ana Todorović (SD „Smederevo“) – o trošku kluba, kao i junior Stefan Tororović (SK „Kolubara“ Lazarevac) – o trošku Streljačkog saveza Srbije. Treneri su Saša Iker („Jedinstvo“), Dušan Hartner („Jagodina 92“) i Boban Marinković („Smederevo“).

Na takmičenju će učestvovati i petoro strelaca čiji odlazak finansira Streljački savez Beograda. Prijavljene su četiri takmičarke puškom Jelena Todorović, Ana Akifović i Jovana Jović (sve SK „Novi Beograd Ušće“) kao i Tamara Vukomanović (SK „Partizan“) i junior pištoljem Branko Mašanović (KSS „Policajac“). Treneri će biti Ivan Manojlović („Policajac“) i Stefan Višekruna („Novi Beograd Ušće“). Polazak je 11. juna. Srpski strelci na vatrenu liniju izlazi 12. juna.