Streljaštvo: Grgićevoj srebro u finalu Kupa Srbije


07. jun 2015. SPORT – Jasmina Grgić, strelac Streljačke družine „Smederevo“, nova je vicešampionka na Finalu Kupa Srbije u disciplini sport pištolj 30 plus 30 metaka u konkurenciji seniorki. Jedina juniorka u seniorskom finalu bila je Ana Alentijev, koja se plasirala u meč za bronzu, ali je ipak ostala na četvrtom mestu. Odličan je bio i najmlađi strelac „Smedereva“ Veljko Ilić koji je osvojio peto mesto u juniorskom finalu u disciplini 60 metaka ležeći malokalibarskom puškom. U istoj disciplini njegov trener Nikola Simić ostao je prvi ispod crte za plasman u finale seniora. Nastupila je još i Ana Todorović u disciplini sport pištolj 30 + 30 metaka i zauzela deseto mesto.

Jasmina Grgić, strelac Streljačke družine „Smederevo“, nova je vicešampionka na Finalu Kupa Srbije u disciplini sport pištolj 30 plus 30 metaka u kategoriji seniorki. U finale se plasirala kao druga sa 577 krugova (288 precizno gađanje i 289 brza paljba). U meč za zlato plasirala se sa 17 hitova. Protivnik joj je bila Zorana Arunović iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda, koja je bila prva i pre finala sa 584 kruga, a u meč za zlato je ušla sa 19 hitova. Pobedila je Grgićevu sa 8 prema 4. Ana Alentijev je bila jedina juniorka koja se plasirala u seniorsko finale, kao sedma sa 565 krugova (281 precizno, 284 brza), a zatim i u meč za bronzu sa 16 hitova. Za drugo mesto u borbi za bronzu, sa po 12 hitova, raspucavale su Danica Rašeta iz Streljačkog kluba „Zemun centar“ i Brankica Zarić iz Streljačkog kluba „Valter pistols“ iz Kikinde. Rašeta je bila bolja sa 2 prema 1, a zatim je pobedila i Alentijevu sa 8 prema 2 i osvojila bronzanu medalju. Najmlađa smederevska pišroljašica Ana Todorović bila je deseta sa 541 krugom (275+266). Grgićeva je prošle godine na Kupu bila peta, a Alentijeva sedma.

U olimpijskoj diciplini 60 metaka ležeći malokalibarskom puškom za seniore Nikola Simić sa 614,6 krugova u osnovnom delu nije uspeo da se plasira u finalni meč koji puca 8 najboljih. Ostao je prvi ispod crte, deveti. Finale je vredelo 615,6 krugova koliko je imao osmoplasirani Stevan Pletikosić iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca, koji je u finalu osvojio bronzanu medalju. Pobedio je Jovan Čičevski iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“, koji je trijumfovao i u kategoriji juniora u istoj disciplini. Drugi je bio Milenko Sebić iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“. Prvi put u finale, u istoj disciplini, plasirao se i junior Veljko Ilić i to kao najmlađi strelac. Bio je odličan šesti sa 608,4 kruga. Ispred njega bili su samo juniorski reprezentativci Srbije. U finalnom meču dobro je gađao i uspeo da popravi svoj plasman za jedno mesto, bio je peti sa 141,3 kruga. Čičevski je pobedio sa novim juniorskim rekordom Srbije 207,1 krug, srebro je sa 205,7 krugova osvojio Andrija Milovanović iz Streljačkog kluba „Niš 1881“, koji je pre finala postavio novi juniorski rekord Srbije u osnovnom delu od 621,8 krugova, a bronzu Dragan David Vukadinović iz Streljačkog kluba „Partizan“ iz Beograda sa 181,8 krugova.