Streljaštvo: Smederevcima ekipna titula


08. april 2012. SPORT – Nemanja Martinović, strelac somborskog Blek horsa osvojio je seniorsku i juniorsku titulu na Prvenstvu Srbije u Kikindi u gađanju serijskom vazdušnom puškom.

U konkurenciji seniora je imao 380 krugova, a u konkurenciji juniora jedan krug više.

Drugo i treće mesto osvojili su strelci pirotskog Lukanja Branislav Andrejić sa 379 krugova i Marko Stojanović sa 378 krugova. Lukanjac je jedini klub u svim konkurencijama drugog dana koji je odbranio ekipnu titulu.

Seniorsku ekipnu titulu osvojile su takmičarke Metalca FOD iz Bora, ispred prošle godine trećeg Smedereva. Milica Sretenović (Pančevo) je osvojila zlatnu medalju ove godine ispred prošlogdišnje šampionke Jelene Jakovljević iz Smedereva.

Ivana Kreko iz Tatre osvojila je juniorsku titule, bila je preciznija od prošlogodišnje osvajačice bronze Marije Bubalo iz Pančeva. Ekipna titula pripala je Smederevu koje je prošle godine bilo treće.

Najbolju mušku juniorsku ekipu ima Pančevo, dok je Nemanja Matinović junior somborskog Blek horsa pobedio za krug ispred prošle godine trećeplasiranog Uroša Mihajlovića iz inđijske Mladosti i lane šampiona Srbije Gabriela Dautovića iz Pančeva.

Takmičenje je, kao i sva druga ove sezone, organizovano u okviru proslave velikog jubileja, 125 godina Streljačkog saveza Srbije.