Pet medalja za smederevske strelce na Šampionatu Srbije u Kikindi


08. mart 2012. SPORT – Streljačka družina “Kikinda” iz Kikinde ovog vikenda bila je domaćin strelcima kadetskih i juniorskih mlađih kategorija B programa, i juniorskih seniorskih kategorija C programa na Prvenstvu Srbije u gađanju vazdušnim oružjem u disciplinama na 10m. Takmičenje je održano u Sportskoj hali Jezero u Kikindi. Streljačka družina “Smederevo” uspela je da ponovi prošlogodišnji uspeh sa Prvenstva Srbije u Mladenovcu kada je osvojila 5 medalja. Ove godine na Šampionatu Srbije u Kikindi, koji je organizovan kao deo obeležavanja, na sportskom polju, velikoj ubileja 125. godina Streljačkog saveza Srbije, smederevske medalje su raspoređene na sledeći način:
– Mlađe juniorke (pištolj) 2. mesto ekipno (Ana Alentijev, Ana Lajčak, Sara Ilić);
– Ana Alentijev (mlađa juniorka pištolj) 3. mesto pojedinačno.
– Juniorke (puška) 1. mesto ekipno (Jelena Jakovljević, Bojana Bečanović, Marija Simić).
– Seniorke (puška) 2. mesto ekipno (Jelena Jakovljević, Bojana Bečanović, Marija Simić);
– Jelena Jakovljević 2. mesto pojedinačno.
Streljačka družina “Smederevo” na ovom Prvenstvu nastupila je sa ukupno 23 strelca u 7 kategorija.

Ovim takmičenjem se zvanično završava sezona vazdušnim oružjem i počinje sezona takmičenja malokalibarskim oružjem.

Međutim, na strelištu u Dvorani Smederevo u utorak 10. aprila počinje četvrta Smederevska liga u streljaštvu. Pozivamo Vas na Svečano otvaranje lige koje će biti održano istog dana u 19:45 sati.

A strelce SD “Smederevo” očekuje i učešće u Prvom Kampu perspektivnih strelaca Srbije u ovoj godini, koji če biti održan od 7. do 13. aprila u Sremskoj Mitrovici (50 i 25 m). Na kampu će učestvovati 25 strelaca i 10 trenera koje je odredila Stručna komisija Streljačkog saveza Srbije. Domaćin i Direktor Kampa i ove godine biće Nebojša Relić i Streljački klub “Živko Relić Zuc” iz Sremske Mitrovica, za Rukovodioca stručnog Rada određen je Milutin Stefanović. Na selektorovom spisku kandidata za reprezentaciju na osnovu rezultata iz prethodne sezone našli su se i juniorka Ana Alentijev (sport pištolj) i Boban Marinković, trener SD “Smederevo”. Svi oni su i obavezni da učestvuju u kampu, jer su ovo i prve pripreme reprezantacije. Troškove boravka u kampu snosi Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Streljački savez Srbije obezbeđuje mk municiju (SK plus) i mete po Programu rada u Kampu. Strelcu su dužni da ponesu svoje oružje, streljačku opremu i dr. U kampu će se isključivo raditi po Programu rada koji sačini Rukovodilac stručnog rada u kampu, a koji verifikuje Stručna komisija SSS.

Prvo kolo Kupa SSS za juniorske i seniorske kategorije programa u disciplinama na 50m (juniorke i seniorke puška, juniori i seniori puška i pištolj) biće održano 14. i 15. aprila 2012. godine na MK strelištu u Novom Sadu.
Prvo kolo Kupa SSS u disciplinama na 25m (juniorke i seniorke pištolj) biće održano u istom terminu na strelištu “Careva Ćuprija” u Beogradu.