Streljaštvo: Iva Jovanović niže pobede


14. februar 2015. SPORT – Miloš Nikolić, Iva Jovanović, Nemanja Živojinović i Natalija Tasić pobednici su trećeg kola Lige smederevskihosnovnih škola u streljaštvu. Treće kolo, održano je u četvrtak 12. februara na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo.

Iva Jovanović (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa 174 kruga još jednom je imala rezultat dana i na trećem kolu druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu, koje je održano u četvrtak 12. februara na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo. U njenoj, konkurenciji starijih pionirki, drugo mesto je, sa ličnim rekordom od 173 kruga, osvojila Jefimija Stefanović (OŠ „Dimitrije Davidović“). Treće meseto pripalo je njenoj školskoj drugarici Snežani Jovanović sa 163 kruga. Nastupilo je ukupno 10 starijih pionirki. U konkurenciji starijih pionira, prvu pobedu ostvario je Miloš Nikolić (OŠ „Dositej Obradović“) sa 167 krugova. Drugi je Veljko Ilić (OŠ „Sveti Sava“) sa 165 krugova, a treći Luka Jevtić (OŠ „Dositej Obradović“) sa 164 kruga. Ukupno je nastupilo 15 starijih pionira.

Pobede u sva tri kola Lige u konkurenciji mlađih pionirki ima Natalija Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“). Za prvo mesto bilo joj je dovoljno 169 krugova. Tri druga mesta u ovoj konkurenciji ima, učenica iste škole, Vera Petronijević, koja je u ovom kolu gađala 155 krugova. I treće mesto je pripalo još jednoj učenici „Cvijićeve“, koja je je prvi put nastupila na ovom takmičenju, Andrei Katić, koja je pucala 152 kruga. Nastupilo je 7 mlađih pionirki. Kod mlađih pionira prvu pobedu odneo je Nemanja Živojinović (OŠ „Jovan Jovanovinć Zmaj“) sa 167 krugova i boljom poslednjom serijom od Nemanje Adamovića (OŠ „Dositej Obradović“), koji je na drugom kolu bio prvi. Treće mesto osvojio je Lazar Stojković (OŠ „Branko Radičević“) sa 153 kruga u konkurenciji 11 mlađih pionira.

Ekipno, kao i u prvom kolu, najbolje su treće kolo zaredom pionirke OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 504 kruga, drugo mesto pripalo je ekipi OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 492 kruga, a treće OŠ „Branislav Nušić“ sa 428 krugova. Kod dečaka treću pobedu ostvarili su pioniri OŠ „Dositej Obradović“ sa 498 krugova, druga je bila ekipa OŠ „Branko Radičević“ sa 458 krugova, a treće mesto pripalo je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 457 krugova..

Četrvto kolo druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu biće održano 5. marta.