Streljaštvo: Povratak Jelene Tasić na vrh tabele


27. april 2014. SPORT – Posle više od mesec dana smederevski ligaši u streljaštvu stali su sinoć ponovo na vatrenu liniju u šestom, redovnom kolu šeste Smederevske lige u streljaštvu. Podsećamo da je peto kolo, koje trebalo da se, po rasporedu, puca 4. aprila, odloženo zbog održavanja Republičkog školskog prvenstva u streljaštvu, a pucaće se vanredno u utorak 29. aprila. Tada će se održati i vanredno kolo za smederevske osnovce, koji se takmiče u prvoj Smederevskoj ligi osnovnih škola, a koji su zbog nekoliko uzastopnih regionalnih i državnih takmičenja, propustili termine dva kola i nadoknadiće ih u narednom periodu.

Iako je pauza između dva kola bila velika, mnogi od smederevskih strelaca koji se takmiče u ovoj ligi, nastupali su na Prvenstvu Centralne Srbije i Prvenstvu Srbije, pa su u gotovo idealnoj formi u samom finišu lige! Rezultat dana i ovogodišnje lige i petu, uzastopnu pobedu kod seniora zabeležio je Novica Petrović (Kore-MIG) sa fantastičnih 187 krugova. Sa 183 kruga drugi je bio, njegov imenjak iz Elektromorave Novica Popović. Borivoje Provčin (Prijatelji Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine (skraćeno Prijatelji NSGNM)). Bio je treći sa 180 krugova. Trenutni raspored u generalnom plasmanu, jer mnogim strelcima nedostaju rezultati iz kola koja su propustili, pa će ih naknadno ispucati, izgleda ovako: na prvom mestu i dalje je Novica Petrović sa 921 krugom, Borivoje Provčin ima 908, a treći je Saša Ilić sa 869 krugova. U muškoj konkurenciji u ovom kolu nastupilo je 18 strelaca.

Juniorka Streljačke družine „Smederevo“, treća sa državnog prvenstva ove godine, Jelena Rajković, koja puca za ekipu Železare odnela je pobedu i u šestom kolu odličnih 180 krugova ispred imenjakinje Jelene Tasić (Prijatelji NSGNM), nekadašnjeg vrhunskog strelca SD “Smederevo”, koja je bila druga sa 174 kruga, koliko je imala i Milena Kitić (Internacionalna policijska asocijacija (skraćeno IPA)). Rajkovićeva vodi i u generalnom plasmanu sa gotovo nedostižnim rezultatom od 881 kruga, 33 više od drugoplasirane Marije Aničić (Prijatelji NSGNM), koja ima samo 2 kruga više od trećeplasirane Milene Kitić. U ženskoj konkurenciji u trećem kolu nastupilo je 12 takmičarki.

I u muškoj i u ženskoj konkurenciji, već sada su gotovo izvesni pobednici lige, ali se velika borba vodi za plasman na preostala dva mesta na podijumu, na koja pucaju svi strelci od drugog do petog mesta, a veoma neizvesna je i borba za finale na preostala na tri mesta! Sledeća dva kola lige biće veoma napeta i jako uzbudljiva, jer će odlučivati o medaljama i mestima u finalu! Kada adrenalin raste, još je teže smiriti otkucaje srca i smireno ispucati preostale mečeve i tu se pravi razlika između pobednika i gubitnika. Zato je streljaštvo neizvestan i veoma uzbudljiv sport.

Što se ekipnih rezultata tiče prenosimo rezultate koji nisu još konačni, jer ekipe koje važe za favorite u ovom takmičenju „Kore-Mig“ i ženska ekipa Prijatelji NSGNM nisu bile kompletne u ovom kolu. Muška ekipa „Prijatelji NSGNM“ (Borivoje Provčin, Dragan Gačpar i Siniša Radanočević) bila je prva sa 499 krugova, koliko je imala i drugoplasirana ekipa Železare (Dejan Adamović, Dušan Dragić i Dragomir Jeremić), ali sa slabijom drugom serijom, a treća je bila ekipa mladih takmičara Streljačkog kluba „Heroj Srba“ (Marko Lazić, Filip Sitaš i Igor Cvetković) sa 479 krugova. To su i bile i tri jedine kompletne ekipe u ovom kolu od šest koliko ih se ukupno takmiči. U ženskoj konkurenciji ekipa IPA (Milena Kitić, Snežana Milovanović, Jelena Kocić) imala je 500 krugova, a ekipa devojaka iz SK „Heroj Srba“ (Marija Branković, Jovana Bajčić i Ana Aleksić) imala je ukupan rezultat od 373 kruga. To su bile jedine dve od pet ženskih ekipa koje se takmiče ove godine.
Peto, zaostalo kolo šeste Smederevske lige u streljaštvu, u organizaciji SD „Smederevo“ i SK „Heroj Srba – Bezbednost“ puca se u utorak 29. aprila.