Ana Alentijev pobedila u prvom kolu Kupa Srbije


27. april 2014. SPORT – Sve tri pištoljašice Streljačke družine „Smederevo“, Ana Alentijev, Ana Todorović i Jasmina Grgić, okitile su se medaljama na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem, na strelištu Careva ćuprija u Beogradu. Nikoli Simiću, senioru SD “Smederevo” 2,9 krugova nedostajalo do finala u disciplini malokalibarskom puškom 60 metaka ležeći, na strelištu u Novom Sadu.

Ana Alentijev, juniorska reprezentativka Smedereva, novu takmičarsku sezonu u olimpijskoj disciplini sport pištolj (30+30 metaka) počela je osvajanjem zlatne medalje u prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije. Sa rezultatom od 564 kruga (286 precizni deo, 278 brza paljba) ubedljivo je trijumfovala ispred Anđele Matejić iz Streljačkog kluba „Jagodina 92“, koja je imala 540 krugova (272, 268) i klupske drugarice Ane Todorović, koja je u svom prvom takmičarskom meču malokalibarskim pištoljem imala rezultat od 531 kruga (269, 262) i osvojila bronzanu medalju. Alentijev je prošle godine bila najbolja juniorka na svi tri kola Kup takmičenja.

Seniorka SD „Smederevo“ Jasmina Grgić osvojila je bronzanu medalju sa rezultatom od 574 kruga (290, 284). Bolje od nje bile su takmičarke njenog bivšeg kluba „Crvene zvezde“, Zorana Arunović sa 583 kruga (294, 289) i Jasna Šekarić sa 577 krugova (288, 289).

– Pištoljašice Smedereva uspešno su otvorile sezonu MK oružjem. Ana Alentijev je nastavila svoju pobedonosnu seriju u kategoriji juniorki, Jasmina Grgić je osvojila bronzanu medalju u kategoriji seniorki, odmah iza Jasne i Zorane. Veoma raduje i debitantski nastup Ane Todorović. Nastavljamo dalje sa treninzima i očekujem još bolje rezultate u nastavku sezone, kaže Boban Marinković, trener SD „Smederevo“.

Za Streljačku družinu „Smederevo“ u prvom kolu Kupa nastupio je i Nikola Simić, koji je u disciplini 60 metaka ležeći bio nadomak finala za seniore. Sa 608,7 krugova, za nepuna 3 kruga od 8-og mesta koje je vodilo u finale, smederevski strelac i trener, plasirao se na solidno 12. mesto u konkurenciji 29 strelaca u ovoj kategoriji. Takmičenje u ovoj disciplini održano je na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu.

Drugo kolo kupa SSS održaće se 17. i 18. maja u Beogradu i Novom Sadu.

U istom terminu u Osijeku se održavaju Kvalifikacije za Evropsku ligu mladih, čije je Finale ove godine u Smederevu, od 2. do 5. oktobra. Srbija, kao domaćin ovogodišnjeg takmičenja, ima pravo direktnog učešća na finalu lige, ali će reprezentacija ipak učestvovati na kvalifikacionom turniru u Osijeku. Sa reprezentacijom putuje i Boban Marinković, saradnik-trener reprezentacije Srbije u disciplini pištolj u mlađim kategorijama, koje i nastupaju na ovom značajnom turniru vazdušnim oružjem. Da vas podsetimo Smederevo je prošle godine bilo domaćin kvalifikacionog turnira za jugoistočni region, a zahvaljujući uspešnoj organizaciji tog takmičenja, ove godine SD „Smederevo“ je poverena i organizacija finalnog turnira. Na turniru će učestvovati po 8 evropskih reprezentacija u disciplinama standardna vazdušna puška i standardni vazdušni pištolj, koje će se za učešće izboriti na tri kvalifikaciona turnira po regionima (Jugoistična, Severna i Zapadna Evropa).

Jasmina Grgić učestvovaće na turniru „Velika nagrada oslobođenja“ u Plzenu (Češka) od 6. do 12. maja, vazdušnim i MK oružjem.