Smederevcima tri bronzane medalje na prvom kolu Kupa Srbije


27. januar 2015. SPORT – Tri bronzane medalje osvojili su strelci Streljačke družine „Smederevo“ na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u B programu, održanom juče i danas na strelištu kluba „Novi Beograd Ušće“ u atomskom skloništu. U konkurenciji kadeta Veljko Ilić je osvojio bronzanu medalju standardnom vazdušnom puškom, sa rezultatom od 571 kruga (rezultati su se računali na pun krug). Standardnim vazdušnim pištoljem bronzano odličje su osvojili Petar Adamović sa 527 i Ana Todorović sa 358 krugova. Ovo je odličan početak sezone za najmlađe smederevske strelce!

Bolji od Ilića bili su sjajni Marko Ivanović iz kragujevačkog Streljačkog kluba „Čika Mata“ koji je upucao 586 krugova i Aleksa Mitrović iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“ sa krugom više od našeg strelca. Ukupno je nastupilo 39 mlađih juniora i kadeta.

U konkurenciji kadeta pištoljem bolji od Adamovića bili su Stefan Todorović iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca sa 543 kruga i Đorđe Mitković iz Streljačkog kluba „Niš 1881“ sa 532 kruga. Ukupno je nastupilo 29 mlađih juniora i kadeta.

Marija Šunjevarić iz Streljačkog kluba „Aleksa Dejović“ iz Užica bila je prva u konkurenciji kadetkinja pištoljem sa 370 krugova, a na drugom mestu sa 3 kruga više od naše Ane bila je Teodora Simić iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ Beograd. Ukupno je gađala 21 mlađa juniorka i kadetkinja.

Osim medalja Ilić, Adamović i Todorovićeva osvojili su i važne bodove za plasman u finale Kupa Srbije u svojoj kadetskoj kategoriji, ali i u objedinjenim kategorijama sa mlađim juniorima i juniorkama.

Prve bodove za finale Kupa osvojila je i Aleksandra Vujasin u konkurenciji kadetkinja standardnom vazdušnom puškom, koja je sa rezultatom od 372 kruga bila deveta. U istoj konkurenciji Natalija Tasić sa 365 krugova bila je 13-ta.

Danica Denić u objedinjenoj kategoriji kadetkinja i mlađih juniorki bila je 18-ta sa 375 krugova.

U konkurenciji pionira serijskom vazdušnom puškom Veljko Ilić je bio 12-ti sa 175 krugova. Nemanja Adamović je zabeležio novi lični rekord od 173 kruga, a Uroš Ćorović je gađao 158 krugova. Kod pionirki od naših devojčica najbolji rezultat je imala Iva Jovanović sa 171 krugom, slede Jovana Lazić sa 168 krugova, Natalija Tasić sa 165, Snežana Jovanović sa 163 kruga i Tijana Dimitrijević sa 160 krugova. U ovoj kategoriji nijedan od naših strelca nije osvojio bodove za plasman u Finale Kupa.

Novu priliku za osvajanje medalja i bodova strelci „Smedereva“ imaće već za 14 dana, kada će se u Kragujevcu održati drugo kolo kupa Srbije i 19. Kup „Zastava oružje“ za kadete i kadetkinje.

Domaćin trećeg kola Kupa, koje će se održati krajem februara, još uvek nije poznat, ali zna se da će se Finalno kolo Kupa SSS na vazdušnom oružju u svim disciplinama na 10 metara održati na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u organizaciji SD „Smederevo“, 28. i 29. marta 2015. godine.