Sindikalci protiv prodaje Komunalca


14. novembar 2011. DRUŠTVO – Predstavnici sindikata na protestu u Beogradu tražili povlačenje Zakona o komunalnim delatnostima.

Na protestu na kojem su učestvovali sindikalni ogranci Saveza smaostalnih sindikata Srbije, Udruženi Sindikati Srbije Sloga, kao i ogranak komunalnih delatnosti sindikata Nezavisnost nisu saglasni sa predloženim zakonskim rešenjima za raspolaganje prirodnim resursima, odnosno vodom. Tom prilikom zatraženo je povlačenje Zakona o komunalnim delatnosatima i javno privatnom partnerstvu.

Sindikati se kako se navodi ovim zakonom bave već 4 godine i u pripremi zakonskih predloga niko nije uzeo u obzir njihove stavove, ali i mišljenje stručne javnosti.Ni jedan od predloženih zakona nije prošao Socijalno ekonomski savet, tvrde predstavnici sindikalnih organizacija. Sindikati su poručili vlastima da im neće dozvoliti da rasprodaju prirodne resurse, poput vode i dobara koja su od strateškog značaja za gradjane Srbije.

Pregovori sa resornim ministarstvom sindikati će nastaviti krajem iduće sedmice, nakon čega će odlučiti o tome da li će nastaviti proteste ili ne.

Izvor: Televizija Smederevo