Sabor preduzetnika Smedereva


07. april 2014. PRIVREDA – Opšte udruženje preduzetnika – Smederevo organizovalo je u petak Sabor preduzetnika Smedereva, kojem su, pored gradonačelnika Smedereva dr Jasne Avramović i načelnika Podunavskog upravnog okruga Radoslava Cokića, prisustvovali i predstavnici privrednih komora iz Požarevca, Kruševca, preduzetnici iz Smedereva i gradova u okruženju.

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, pozdravljajući današnji skup, poručila je da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže položaj smederevskih preduzetnika, kao što je to bio slučaj i do sada, a u skladu sa mogućnostima.

„Lokalna samouprava vam stoji na raspolaganju. Nekada su želje velike, a mogućnosti male. Krećemo se u zakonskim okvirima i to morate da razumete. Sve olakšice koje smo usvojili za investitore, odnose se i na domaće investitore. Svaki naš Smederevac koji otvori novu firmu, ima 50 posto popusta na taksu za gradsko građevinsko zemljište, 50 odsto za komunalne priključke koji su u nadležnosti Grada Smedereva, a ako se plati u celosti, ima dodatni popust od 30 procenata”, rekla je dr jasna Avramović.

Gradonačelnica je dodala da ima još podsticaja i ocenila da preduzetnici nisu dovoljno informisani o tome. U vezi sa tim, ona je istakla važnost edukacije u pisanju projekata, ali i važnost kvantiteta, odnosno zainteresovanost članstva, ocenjujući da se pozivu za skup odazvao izuzetno mali broj preduzetnika, iako Udruženje okuplja oko 3.000 članova.

Na Saboru preduzetnika Smedereva, koji je održan u petak u Skupštinskoj sali Gradske uprave, izneti su i konkretni predlozi preduzetnika koji zahtevaju da se bez odlaganja na republičkom i gradskom nivou pristupi rešavanju akutnih problema u preduzetničkom sektoru.

Izvor: smederevo.org.rs