Rukometni klub Smederevo dobio novi rukovodstvo


29. jul 2015. SPORT – Rukometni klub Smederevo u nedelju je na izbornoj skupštini dobio novo rukovodstvo. Novi predsednik Rukometnog kluba Smederevo je trener mlađih kategorija u klubu Nenad Martić. On je na tom mestu nasledio Nenada Maksića za čije se ime vezuju najveći uspesi kluba (plasman u elitu) ali i ispadanje u Drugu ligu Srbije. Iako je svestan teške situacije u klubu nekadašnji igrač Smedereva spreman je da zasuče rukave i da sa saradnicima vrati klub na pozicije koje je do skora imao. U tom poslu pomagaće mu novoizabrani članovi Upravnog odbora među kojima su Darko Kojić, Milan Filić, Aleksandar Martić, Dejan Makragić, Dalibor Filipović, Ivan Vučić, Goran Trailović (sekretar) i Darko Šulkić koji je istovremeno i predsednik Skupštine Rukometnog kluba Smederevo.

– Nasledio sam Nenada Maksića na njegov predlog i bio sam jedini kandidat za mesto predsednika kluba. Smatram to kao priznanje za dosadašnji trenerski rad ali i kao veliku obavezu da klub stavimoi na zdrave noge. Uz igrački i trenerski staž, menadžerski rad na turniru, jednom od najvećih u ovom delu Evrope, stekao sam određeno iskustvo za ovu funkciju, bile su reči Nenada Maksića. Prvi zadaci biće vraćanje dugova kako bi klub nesmetano funkcionisao, jačanje Škole rukometa i širenje baze. Dugovi nisu veliki i uz određene redukcije troškova mislim da možemo da isplivamo iz problema – rekao je posle izbora za prvog čoveka RK Smederevo Nenad Martić.

Na prvom sledećem sastanku Upravnog odbora RK Smederevo biće izabran potpredsednik kluba, a prema rečima Nenada Martića biće mesta u Upravi kluba za sve one koji žele da pomognu
Iako je bilo nagoveštaja da RK Smederevo neće igrati sa seniorima takmičarsku 2015-2016, Smederevci će ipak igrati u Drugoj ligi Srbije grupa Centar. Iako se još uvek ne zna igrački sastav, jer tek slede razgovori sa igračima koji su igrali minule sezone, predstoji i odluka kome poveriti rad sa prvom ekipom. Prva opcija je Miroslav Urošević sa kojim takođe tek treba da se obavi razgovor. Vremena nema mnogo jer prvenstvo počinje polovinom septembra, a planirano je da se ekipa okupi već 8. avgusta.

Nenad Martić je u Smederevu igrao 15-ak godina. Nastupao je još u Velikoj Plani, Majdanpeku i Lozoviku. Trenerskim poslom i radom sa mlađim kategorijama bavi se vrlo uspešno pet godina.