Proizvodne hale – po porudžbini


28. septembar 2015. PRIVREDA – Izvor: Šumadija press – Konzorcijum okupljen oko građevinske firme ITG završiće u Smederevu, do 15.oktobra, gradnju nove proizvodne hale, treće u poslednjih godinu dana.

Halu površine 2.192 metra kvadratna, u Industrijskoj zoni u Smederevu, koristiće italijanski “Carbotech” koji proizvodi četkice za elektromotore, a investitor je takođe italijanska kompanija “CCVI International Spa”.

Milija Barović, vlasnik firme ITG, koja radi zajedno sa preduzećem “Martini gradnja” iz Inđije, izjavio je za smederevske “Naše novine” da su u toku završni radovi oko saobraćajnica i uređenja terena, kao i elektro radovi. Rok je bio svega tri meseca, ali je sigurno da će biti ispoštovan.

Barović kaže da sa partnerom iz Inđije trenutno pregovaraju sa “CCVI International Spa” o izgradnji još jedne hale, koja će krenuti u oktobru i koja će, kad se završi, takođe biti izdata u zakup.

– Na sreću Smederevaca, gradska politika je takva da se prvenstveno ulaže u privredu, hale niču kao pečurke, ovde polako nastaje jedan lep kompleks, u svakoj toj hali biće mesta za nove radnike, verujem da će to privući pažnju i još nekih investitora. To zaista otvara novu perspektivu našeg grada – zadovoljno ističe vlasnik ITG-a i dodaje da se nada novim poslovima, budući da su dosadašnje uradili na najvišem nivou i sa minimalnom zaradom.
– Naporno jeste, ali je važno da se radi. Mi, kao što je bilo priče i ranije, nismo išli na neku veliku zaradu jer smo svesni značaja svega što se dešava, samo se tako može opstati na tržištu u ovim uslovima – kaže Barović.