Poziv za učešće u radionici savremene pozorišne kritike


17. avgust 2015. KULTURA – Međunarodni multimedijalni festival PATOSoffIRANJE u Smederevu poziva zainteresovane da se prijave za učešće u radionici THINC: Theatre in New Context, koju će od 27. do 30. avgusta voditi pozorišni umetnik i kritičar australijskog porekla Ričard Petifer. Prijave su otvorene do 21. avgusta.

Cilj pokretanja radionice THINC u okviru festivala jeste da se unapredi alarmantno zanemarena i slaba kritika savremenih izvođačkih umetnosti u Srbiji, kako u pogledu kapaciteta/kompetencija, tako i kritičkih praksi.

Za učešće se mogu prijaviti svi zainteresovani za kulturnu i umetničku kritiku: studenti svih studijskih programa i nivoa, mladi profesionalci, kao i druge osobe sa i bez iskustva u ovom polju.

Radionica će biti održavana svakodnevno tokom trajanja festivala i obuhvatiće višečasovne interaktivne sesije (od 11 do 14 časova), gde će kroz razgovor sa Petiferom i drugim članovima grupe učesnici raditi na svojim kritičkim prikazima predstava i performansa koji se izvode u okviru festivalskog programa.

Kritike će biti svakodnevno objavljivane na veb glasilima Festivala: Facebook stranici, Twitter nalogu i sajtu patos.org.rs, a odabrani radovi mogu biti izvedeni u obliku performansa u okviru prezentacije na kraju festivalskog programa.

Polaznici koji redovno budu pohađali radionicu dobiće sertifikate o učešću. Radni jezik radionice je engleski.

Zainteresovani treba da pošalju sažeto motivaciono pismo i CV na engleskom jeziku sa kompletnim ličnim podacima i podacima za kontakt na adresu office@patos.org.rs najkasnije do 21. avgusta u 24 časa. U zaglavlju (Subject) imejla treba navesti: Prijava za radionicu THINC.

Učešće na radionici je besplatno.

Detaljnije informacije o radionici mogu se pronaći ovde.

PATOSoffIRANJE je festival za mladu i urbanu publiku koji sadrži pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerte, performanse, dramske, likovne, plesne, fotografske, perkusionističke radionice, izložbe, ulične performanse…