Četvoro smederevskih strelaca u Kampu perspektivnih strelaca


17. avgust 2015. SPORT – Streljački savez Srbije uz veliku pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije i ove godine organizovao je Kamp perspektivnih strelaca u Karatašu. U kampu je učestvovalo 57 strelaca iz 22 kluba i 17 trenera. Četvoro smederevskih strelaca, koji su bili učesnici na osnovu rezultata postignutih u protekloj sezoni, zadovoljni su postignutim u kampu.

Streljački savez Srbije uz veliku pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije i ove godine organizovao Kamp perspektivnih strelaca u Karatašu, u kome je učestvovavalo 57 strelaca iz 22 kluba i 17 trenera.

Učesnici kampa iz Smedereva, koji se takmiče u kategorijama kadeta i mlađih juniora, vratili su se bogatiji za nova znanja, stečena iskustva i ostvarena drugarstva. Veljko Ilić, koji se takmiči vazdušnom puškom, drugu godinu zaredom je učesnik kampa: – Upoznao sam mnogo drugara i zbližio se sa njima. Boravak u kampu mi mnogo znači, jer sam svakog dana naučio po nešto novo. Treninzi nisu bili teški, ali su zahtevali dosta truda i rada. Nisam baš zadovoljan rezultatima u kampu, jer je ovo ipak, početak sezone, a svaki početak je težak, kaže Ilić.

Njegovoj klupskoj drugarici, koja se takođe takmiči vazdušnom puškom, Nataliji Tasić, ovo je bio prvi kamp i jako je srećna što je učestvovala u njemu. Evo i zašto: – Ovo je moj prvi kamp i veoma mi je drago što sam dobila poziv, jer on znači potvrdu mojih rezultata iz ove sezone. Dopalo mi se što smo imali prilike da treniramo sa strelcima iz drugih klubova, ali mi se najviše dopalo što smo mogli da se međusobno mnogo bolje upoznamo, nego što na takmičenjima imamo prilike, rekla nam je Tasićeva.

Po prvi put u kampu bio je i Petar Adamović, koji se takmiči vazdušnim pištoljem. Po povratku iz Karataša, kratko nam je rekao: – Naučio sam neke bitne sitnice kod pucanja, dobio nove drugare, saznao više o onima koje već znam. Treninzi su bili veoma maštoviti i moglo je štošta da se nauči sa tih treninga.

I Ana Todorović je po drugi put bila u kampu i veoma je zadovoljna svojim rezultatima. – Moram priznati da sam zadovoljna razultatima, naročito rezultatom sa kontrolnog treninga. Iako je ovaj kamp van sezone, on svakako predstavlja dobar uvod u istu, tako da se nadam da ćemo u sledećoj sezoni biti još bolji nego u prethodnoj. Moj lični utisak je da su se ove godine treneri više angažovali i maksimalno potrudili da nas nauče nekim naprednijim vežbama i tehnikama što se i primetilo na treninzima, rekla nam je Todorovićeva.

Među trenerima koji su ove godine vodili kamp bila su i oba trenera Streljačke družine „Smederevo“: Nikola Simić i Boban Marinković.