Odbojkaši započeli pripreme za novu sezonu


12. avhust 2015. SPORT – Izvor: Naše novine – Posle velikog uspeha i plasmana u Prvu ligu Srbije, odbojkaši Smedereva okupili su se u ponedeljak i počeli sa pripremama za nastupajuću sezonu koja počinje sredinom oktobra. Za predstojeće okršaje trener Predrag Drakulić može da računa na gotovo sve igrače koji su Smederevu obezbedili da od naredne jeseni u Dvorani Smederevo gledamo prvoligaške okršaje.

Izostao je Dušan Kalinić koji je prestao da igra odbojku i posvetio se trenerskom poslu u Ženskom odbojkaškom klubu Smederevo. Nepoznanica je još da li će u ekipi ostati Petar Petrović jedan od najzaslužnijih za osvajanje prvog mesta u Drugoj ligi Srbije. Ima ponuda i od superligaša ali je za sada i dalje igrač OK Smederevo Carina. U želji da obezbede igrački sastav koji će obezbediti borbu za plasman među prvih šest ekipa Uprava OK Smederevo Carina dovela je dvojicu novih igrača.

– Doveli smo u prelaznom roku Milorada Bojovića na mesto srednjeg blokera. Igrao je u Obrenovcu, Obiliću, TENT-u, na mestu korektora primača angažovali smo Sergeja Kasavicu koji pre Smedereva igrao u Anteni iz Kruševca, Obiliću i mlađim kategorijama Partizana. Imamo pravo da angažujemo još tri igrača ali ne želimo da žurimo. Naš cilj je sredina tabele i siguran sam da ćemo taj cilj, ako ostanemo u ovom sastavu uspešno realizovati – kaže Predrag Bošković predsednik OK Smederevo Carina.

Osim Smedereva, članovi Prve lige Srbije u sezoni 2015/2016 su Bavanište, Borac, Jagodina, Jedinstvo, Kosovska Mitrovica, Metalac Takovo, Mladi radnik, Novi Sad, Spartak, VA 014 i beogradski Železničar.