Novo vozilo za prevoz hrane stiglo u smederevske vrtiće


25. oktobar 2012. DRUŠTVO – Predškolska ustanova „Naša radost“ u Smederevu danas je dobila na poklon novo kombi vozilo marke FIAT Ducato.

Ovakvo vozilo neophodno je za svakodnevni prevoz obroka za decu, od glavne kuhinje ove ustanove koja se nalazi u objektu na Papazovcu, do svih vrtića u gradu.

„Trudimo se da u saradnji sa nevladinim humanitarnim organizacijama i lokalnom samoupravom decu što kvalitetnije hranimo, da bi nam bila zdravija i da što brže porastu“, rekla je danas Mirjana Ćosić, direktor PU „Naša radost“ i zahvalila se na ovoj donaciji čija je vrednost oko 20.000 evra.

„Veoma je značajno što postoje ovakve humanitarne organizacije i ljudi dobre volje koji mogu da prepoznaju potrebe zemalja koje nisu u zavidnoj ekonomskoj situaciji i da čine dobra dela“, rekao je Bogoljub Spasojević, zamenik predsednika Skupštine grada Smedereva.

Predstavnik Američke nevladine humanitarne organizacije Church World Service Vitali Vorona izrazio je zadovoljstvo što je organzacija za koju radi bila u mogućnosti da pomogne i dodao da je posle sedam godina izuzetno zadovoljan saradnjom sa Gradom Smederevo i učinkom razgovora o potrebama PU „Naša radost“ sa gradonačelnicom dr Jasnom Avramović, jer je donacija stigla samo dve nedelje nakon dogovora.

Izvor: smederevo.org.rs