Smederevo: Mogućnosti za investiranje


25. oktobar 2012. PRIVREDA – Predstavnici Smedereva upoznali su u Privrednoj komori Beograda potencijalne investitore o lokacijama u gradu na Dunavu, pogodnim za ulaganje.

Tom prilikom upoznali su ih i sa saradnjom sa Konzorcijumom Nemačko-srpsko-romske grupacije na otvaranju kapaciteta za proizvodnju biogasa iz silaže, panela za izgradnju montažnih kuća i centra za reciklažu.
U radu ove konferencije učestvovali su i predstavnici Beograda, Koceljeva, nemački investitori, predstavnici Nacionalnog saveta Roma i “Rom investment grup“ (“Rome Investment Group).

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, u uvodnom izlaganju, predstavila je prednosti ulaganja u Smederevo, kao i projekte koji su realizovani u cilju podizanja standarda romske populacije.

Cilj je bio da se poveća svest o značaju problema u oblasti uključivanja romske populacije u normalan život u Srbiji. Učesnici skupa pokušali su, pozitivnim poslovnim primerima iz regiona i drugih zemalja EU, da pokažu put kako bi se premostili ili ublažili ovi problemi.

Izvor: sumadijapress