Izložba cveća – izuzetno bogata ponuda


25. oktobar 2012. DRUŠTVO – U foajeu Bioskopske dvorane smederevskog Centra za kulturu juče je otvorena prodajna izložba cveća.

Ljubitelji ukrasnih biljaka ovde mogu po veoma pristupačnim cenama kupiti kvalitetno sobno cveće, različite vrste lozica, bendžamine, kaktuse, paprat, filadendrone, sanseverije, juke, dracene i vodene palme, različite vrste fikusa, sobni hibiskus i drugo.

U ponudi su i četinari – globus i smaragdne tuje, a iz JKP „Zelenilo“ podsećaju da se u njihovom rasadniku mogu naći i ostale vrste četinara.

Ljubitelji cveća tokom izložbe mogu nabaviti i razne vrste cvetnica – ciklame i hrizanteme, ljubičice, kao i ukrasno šiblje u saksiji: dunjicu, forѕiciju, jasmin, vatreni trn…

Iz ponude se kao veoma povoljan izdvaja ukrasni kupus za rezani cvet i to po ceni od samo 50 dinara.

Podsećamo sve koji cvećem hoće da oplemene svoje stanove i vrtove, da će prodajna izložba cveća biti otvorena do 22. novembra.

Što se jesenjeg uređenja grada tiče i dalje je u toku sadnja ljubičica u Karađorđevoj ulici, ispred Jugodrva i Tehničke škole.

Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni ekipe JKP „Zelenilo“ počeće sa nasipanjem zemlje na zelenim površinama kod Duda.

U toku je i orezivanje stabala po rešenjima komunalne i ekološke inspekcije, a obavlja se i uklanjanje stabala ispred parka 5. juni, ispred Muzeja i u Omladinskoj ulici.

Izvor: smederevo.org.rs