Narodna biblioteka Smederevo na skupu Biblionet 2015


31. maj 2015. KULTURA – Zajednica matičnih biblioteka Srbije u saradnji sa Narodnom bibliotekom Užice organizuje deveti stručno-naučni skup pod nazivom Biblionet 2015. u periodu od 4. do 6. juna 2015. godine u Užicu.

Biblionet je naučna i stručna godišnja manifestacija iz oblasti bibliotečko-informacione delatnosti Republike Srbije čija je misija promocija delatnosti matičnih biblioteka organizovanih u Zajednici matičnih biblioteka Srbije i drugih biblioteka Srbije i afirmacija naučno-istraživačkog i stručnog rada u bibliotečko-informacionoj delatnosti Republike.

Od 2007. godine do danas stručno-naučni skup Biblionet je organizovan osam puta, a 2013. godine domaćin skupa bila je Narodna biblioteka Smederevo.

Tema ovogodišnjeg Biblioneta je ~ Kolekcije periodike u srpskim bibliotekama. Od ukupno 38 radova (50 autora), Upravni odbor Zajednice matičnih biblioteka Srbije odabrao je 29 radova. Među njima je i stručni rad Mirjane Radovanović i Dragane Lazić Kolekcije periodike u Narodnoj biblioteci Smederevo u kom su predstavljene najznačajnije kolekcije periodičnih publikacija: stara i retka periodika, stara periodika i zavičajna periodika. Skupu će prisustvovati i Dragan Mrdaković, direktor Narodne biblioteke Smederevo.