Italijanski pesnici u Smederevu


31. maj 2015. KULTURA – Izvor: FoNet – U okviru međunarodne saradnje Festivala poezije Smederevska pesnička jesen (SPJ) i Udruženja pisaca La Valiza iz Barija u Italiji, u nedelju će biti održan pesnički susret u smederevskom Muzeju, potvrdio je danas FoNetu direktor SPJ Goran Đorđević.

Gosti iz Italije su pesnici Danijel Đankane, profesor Univerziteta i glavni i odgovorni urednik časopisa La Valiza u Bariju, Ana Santolikvido, profesor Univerziteta i predsednica Asocijacije žena pisaca Italije, Anđela Đaneli, profesor italijanske književnosti i jezika, Đani Antonio Paumbo, pesnik i prozni pisac i Antonio Skirone, inženjer i sekretar La Valize.

Njihov domaćin, osim pesnika iz Smedereva, biće i Dragan Mraović, profesor i prevodilac, predsednik Odbora za međunarodnu saradnju Udruženja književnika Srbije i nekadašnji jugoslovenski konzul u Bariju.

Smederevski domaćini su književnici Ljubica Zlatović, Risto Vasilevski, Jovica Tišma, Vera Horvat, Tomislav Stevanović, Radivoje Rale Damnjanović, Mošo Odalović i Goran Đorđević.

Pesnički susret zakazan je u nedelju u 12,30 časova u atrijumu smederevskog Muzeja.

Gosti iz Italije, tokom višednevnog boravka u Srbiji, imaće pesničke susrete i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Sremskim Karlovcima.