Marija Minić na Svetskom prvenstvu u karateu


25. septembar 2015. SPORT – Na predstojećem Svetskom prvenstvu Svetske Šotokan Karate Asocijacije (WSKA), koja okuplja sve federacije stila Šotokan, među kojima najbrojnije iz JKA i WKF federacije, nastupa i takmičarka Karate kluba “Smederevac” Marija Minić, kao članica nacionalnog tima Srbije.

Svetsko prvenstvo se održava u Poljskoj u periodu od 30.09.2015.do 05.10.2015 godine.

Marija Minić je ove godine imala peh u pripremnom periodu za Evropsko prvenstvo, gde je imala prelom ruke, tako da je ova sezona za nju i njenog trenera Karić Predraga bila veoma naporna, jer su morali da saniraju povredu, i pokušaju da opet ostvare formu dostojnu prezentovanja vrhunskog karatea koji Karate klub “Smederevac” demonstrira godinama unazad. Marija Minić nastupa u disciplinama karate borbi I kata takmičenju, kako pojedinačno, tako i ekipno, u seniorskoj apsolutnoj kategoriji.

Treba reći da je ovo najjača svetska konkurencija u karate sportu, i u šali karatisti to zovu “Svemirskim” turnirom.
Karić ističe da je samo učestvovanje uspeh, I da putujemo da pokažemo naš karate, ne razmišljajući o plasmanu i rezultatu, jer biti deo najjačeg svetskog turnira u karateu je čast i privilegija decenijskog rada jednog skromnog karate kluba iz malog grada.