Podneta prijava protiv direktorke Doma zdravlja Smederevo


24. septembar 2015. HRONIKA – Izvor: RTS – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” podneo je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavu protiv vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Smederevo Svetlane Mihić Jovanović zbog sukoba interesa.

Kako je saopštio sindikat “Sloga”, Svetlana Mihić Jovanović je mesec dana nakon što je izabrana za vršioca dužnosti direktora uputila na specijalizaciju svoju ćerku, stomatologa Jovanu Jovanović, prenosi Beta.

Po oceni “Sloge”, direktorka Doma zdravlja Smederevo je time “pogodovala povezanom licu i dovela u sumnju zakonitost, poverenje svojih zaposlenih, ali i građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije”.

“Nedopustivo je da se događaju stvari koje jasno stavljaju do znanja da je u Srbiji lični interes iznad interesa građana, te od Agencije očekujemo brzu reakciju u skladu za zakonom i donošenje preporuke za njeno razrešenje”, ističe se u saopštenju sindikata.

Dodaje se da je o podnetoj prijavi obaveštena Vlada Srbije.

“Sada je sve na državi i njenim institucijama, da dokažu da je borba protiv korupcije u sistemu zdravstva stvarna, a ne još jedno mrtvo slovo na papiru i preko leđa uzbunjivača koji su skupili snagu i ličnu hrabrost da poštenjem ukažu na anomalije koje godinama izjedaju sistem naše države”, navela je “Sloga”.