Krivična prijava protiv četiri direktora „Jugoprevoza“


01. mart 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Pripadnici smederevske Policijske uprave podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv četiri direktora A.D. „Jugoprevoz“ iz Velike Plane i tri direktora privatnih firmi, saopštila je danas Policijska uprava Smederevo.

Protiv njih je podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi, poreska utaja i falsifikovanje službene isprave, čime su protivpravno prisvojili preko 3.000.000 dinara, a budžet Republike Srbije oštetili za preko 5.000.000 dinara.
Duško Đ. (49) iz Beograda osumnjičen je da je, kao direktor preduzeća A.D. „Jugoprevoz“ iz Velike Plane, bez saglasnosti Skupštine akcionara, službenu „masters“ platnu karticu koristio za plaćanje usluga i kupovinu razne robe za svoje lične potrebe, i tako oštetio preduzeće za skoro 900.000 dinara.

Po osnovu dnevnica za službena putovanja, sa računa preduzeća podigao je 400.000 dinara, bez ijednog dokaza da je stvarno putovao.

Takođe je, uz pomoć još trojice direktora u preduzeću, Vladislava R. (59) iz Velike Plane, Zorana L. (52) iz Vršca i Bojana Đ. (35) iz Subotice, utajio porez na lična primanja radnika preduzeća u ukupnom iznosu od oko 5.000.000 dinara.
Duško Đ. je, zajedno sa Lukom T. (55) iz Požege, direktorom preduzeća „Pesak petrol“, Milanom L. (36) iz Novog Sada, direktorom preduzeća „Bečejprevoz“ i Draganom Ð. (44) iz Beograda, direktorkom preduzeća „Vikont“ i „Vektor 02″, oštetio „Jugoprevoz“ za 1.805.000 dinara, tako što je tim preduzećima razne usluge plaćao više nego što stvarno koštaju ili ih bez potrebe angažovao za poslove koje je samostalno moglo da obavi i preduzeće „Jugoprevoz“.