Konstituisan Organizacioni odbor Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu


24. decembar 2014. SPORT – U četvrtak, 18. decembra održana je konstitutivna sednica Organizacionog odbora Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu na plovak za mlade, koje će biti održano u Smederevu od 3. do 8. avgusta 2015. godine.

Na prvom radnom sastanku izabrani su članovi Organizacionog odbora, koji su se saglasili da predsednik Organizacionog odbora ovog velikog sportskog događaja bude zamenik gradonačelnika Smedereva, Bojan Teofilović.

Teofilović je konstatovao da Svetsko takmičenje za mlade u sportskom ribolovu predstavlja šansu za Smederevo da se kao dobar domaćin pokaže u najboljem svetlu i bude reprezentativna sportsko-turistička destinacija najboljih mladih ribolovaca iz celog sveta.

Tokom konstitutivne sednice, razmatrane su organizacione pripreme, koje podrazumevaju uređenje takmičarske staze, poribljavanje terena, sistem takmičenja, smeštaj učesnika i organizaciju ceremonije otvaranja i zatvaranja takmičenja, nakon čega su podeljena konkretna zaduženja članovima Organizacionog odbora.

Međunarodno takmičenje sportskih ribolovaca najvišeg ranga odvijaće se u tri kategorije – do 14, 18 i do 23 godine. Sportisti iz Južne Afrike, Češke, Slovačke, Portugalije, Velike Britanije, Francuske i drugih država, već su najavili rezervaciju smeštaja, a prema rečima organizatora, očekuje se učešće više stotina takmičara iz 20-tak zemalja, sa nekoliko kontinenata.

U Smederevu je od 3. do 6. oktobra 2013. godine održan 8. Kup jadransko podunavskih zemalja u sportskom ribolovu, u disciplini lov ribe udicom na plovak, koji su uspešno organizovali Udruženje sportskih ribolovaca „Smederevac” iz Smedereva i Savez sportskih ribolovaca Srbije, uz pokroviteljstvo Grada Smedereva, što je bila najbolja preporuka za organizaciju takmičenja na najvišem nivou.

Savez sportskih ribolovaca Srbije okuplja oko 110.000 članova, organizovanih u više od 259 udruženja, a Srbija na svetskim prvenstvima ima više od 20 osvojenih medalja.

Gradsko veće grada Smedereva na 132. sednici usvojilo je Informaciju povodom molbe Saveza sportskih ribolovaca Srbije za učešće Grada Smedereva u organizovanju Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu 2015. godine.

Izvor: smederevo.org.rs