Još jedno evropsko zlato


05. jun 2014. SPORT – Višestruki evropski i svetski šampion i rekorder u benč presu, Rade Savić iz Smedereva osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u Trutnovu, Češka, u pauerliftingu i treći put zaredom stigao do evropske titule u GPC federaciji.

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović čestitala je Saviću osvajanje evropskog zlata i izrazila zahvalnost na promociji smederevskog sporta na najznačajnijim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Rade Savić, svetski šampion i rekorder u benč presu, zlatnu medalju je osvojio podigavši 280kg. Ovo je Saviću treća godina zaredom da osvaja titulu evropskog prvaka u GPC federaciji.

“Pokušao sam u trećoj seriji da postavim novi svetski rekord i da podignem 291kg, ali nažalost, nisam uspeo jer su spoteri sa strane pogrešili visinu i tako me dekocentrisali”, rekao je Savić.

Srbija je na ovom takmičenju, koje traje do 6.juna u Trutnovu, Češka, osvojila još jedno zlato. Takmičar koga je Savić trenirao, junior Stefan Manasić iz Vranja, takodje je stigao do evropskog zlata.

Na takmičenju je nastupilo 225 takmičara iz 20 zemalja. Drugi je bio takmičar iz Češke, a treći takmičar iz Poljske. Stefan Manasić se takmičio u kategoriji juniora do 110kg.

Odlazak smederevskog sportiste na Evropsko prvenstvo u Češkoj pomogao je Grad Smederevo.

Izvor: smederevo.org.rs