Prijem za zlatne veslače


05. jun 2014. SPORT – Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović organizovala je u sredu prijem za članove Veslačkog kluba Smederevo, osvajače zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Dušan Bogičević i Veselin Savić, obojica iz Smedereva, osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu za seniore u veslanju koje je u nedelju završeno u Beogradu.

„Uvek smo sa vama i ponosni smo na vaše uspehe. Hvala i trenerima koji su radili sa vama i nadam se da ćete još dugo osvajati medalje, a mi možemo još jedino da čestitamo na uspehu i vašim roditeljima. Vi ste junaci i sve priče prepuštamo vama”, rekla je dr Jasna Avramović.

Veselin Savić je podsetio gradonačelnicu da je u juniorskoj konkurenciji prethodno osvojio zlato na Svetskom prvenstvu, a Dušan Bogičević srebro i bronzu na evropskim takmičenjima.

U fantastičnom finalu dvojaca bez kormilara Bogičević i Savić su, osim što su osvojili zlato i iza sebe ostavili iskusne Holanđane i Nemce, postigli i novi evropski rekord u vremenu 6:21,75 (prethodni evropski rekord bio 6:27,66) i tako ponovili uspeh srpskog dvojca sa šampionata Starog kontinenta u Sevilji lane kada su se na vrh pobedničkog postolja popeli Nikola Stojić i Nenad Beđik.

Njihov trener Dejan Guslov je rekao da je još jedan Smederevac bio u reprezentativnoj posadi, koja je osvojila osmo mesto na ovom prvenstvu, za koje je naglasio da je bilo najmasovnije do sada i time i najteže.

Prijemu zlatnih veslača u Gradskoj upravi, pored predstavnika medija, prisustvovali su zamenik gradonačelnika Bojan Teofilović, predsednik Skupštine grada Branče Stojanović i predsednik Veslačkog kluba Smederevo Dragoljub Paunović, a nakon srdačnog razgovora i podele poklona, napravljene su zajedničke fotografije sa osvajačima evropskog trona.

Izvor: smederevo.org.rs