Uručena nagrada “Branislav Mane Šakić”


05. jun 2014. DRUŠTVO – Novinarki Radio Beograda 202 Svetlani Mladenović uručena je nagrada Fondacije “Branislav Mane Šakić” za negovanje kulture govora u elektronskim medijima Srbije.

Priznanje je uručeno u Smederevu, na rođendan nekadašnjeg spikera Radio Smedereva Branislava Šakića. Prema oceni žirija, Svetlana Mladenović ima prijatan glas, čita sugestivno sa interpretacijom prilagođenom vrsti tekstova i akcentima na zavidnom nivou.

“Novinari su više svedoci nego učesnici događaja, ali pošto sam sada učesnik smem da kažem da sam još u porodici naučila da najmanje što novinar može je da ne laže, a najviše da govori istinu”, rekla je Mladenović agenciji Beta.

Predsedavajuća žirija bila je prošlogodišnja dobitnica Dina Čolić, a odluka o laureatu nagrade “Branislav Mane Šakić” za 2014. godinu doneta je jednoglasno, saopštili su organizatori.

Nagrada je ranije dodeljivana 16. oktobra na Dan Radio Smedereva, ali je posle privatizacije te medijske kuće 2009. godine novi vlasnik odbio da učestvuje u radu fondacije koja dodeljuje priznanje.

Izvor: RTS