Izvlačenje dobitnika knjiga “Borilački klub” i “O miševima i ljudima”


07. oktobar 2015. KULTURA – U subotu, 10. oktobra u 21.00 sat, pre početka projekcija filma „Pored mene“, u Bioskopskoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, dvoje najsrećnijih gledalaca filmova prošlog meseca, dobiće po jedan primerak romana „Borilački klub“ i „O miševima i ljudima“, koje poklanjaju Izdavačka kuća Laguna i Centar za kulturu. Potencijalni dobitnici su svi oni koji su u toku prethodnog meseca (septembar) na poleđini kupljene bioskopske ulaznice čitko upisali svoje ime i prezime i kontakt telefon, i po završetku filma ubacili u kutiju ispred Bioskopske dvorane.

Filmski vikend u Centru za kulturu, 10. i 11. oktobra, nudi tri filmska naslova za decu i odrasle.

U subotu, u terminima od 17.00 i 19.00 sati prikazivaće avanturistički porodični film „Pan: Putovanje u zemlju Nedođiju 3D“. U nedelju biće održana samo jedna projekcija, od 17.00 sati. Ovo je potpuno nova pustolovina koja govori o počecima najdražih likova iz priče koju je napisao Džejms Metju Bari. U toj zemlji će pokušati da pronađe svoje mesto, a doživeće najneverovatnije avanture i preživeti borbe na život ili smrt, usput tražeći istinu o svojoj majci koja ga je davno ostavila. Pošto se udruži sa novim prijateljima kako bi pobedio okrutnog pirata, dečak otkriva svoju sudbinu: postaće heroj koji će zauvek ostati zapamćen kao Petar Pan! U filmu „Pan“ glavne uloge igraju mladi naturščik Levi Miler i slavni Hju Džekmen (u liku Crnobradog). U ekipi su i Garet Hedlund kao Kapetan Kuka i Runi Mara koja igra Tigricu Lili. Stari svet Nedođije prikazan je na na novi, do sada neviđeni način, u režiji Džoa Rajta.

Smederevska premijera nagrađivanog domaćeg filma „Pored mene“ biće održana u subotu 10. septembra od 21.00 sat. U nedelju je projekcija od 19.00 sati. Iskrenu priču o jednom odeljenju gimnazijalaca koja ukazuje na nedostatak empatije u savremenom društvu. Film prati razred koji je, zbog određenih okolnosti, za kaznu zaključan u školi, bez mobilnih telefona, te učenici dolaze u priliku da se zaista upoznaju. Likovi učenika pokrivaju čitav spektar – fensere, navijače, hipstere, štrebere, gotičare… i njihove različite životne stavove, socijalne statuse, seksualna opredeljenja, politička razmišljanja. Režirao ga je Stevan Filipović, a glavne uloge igraju Hristina Popović, Mirjana Karanović, Dragan Mićanović…

Priča o preživljavanju i spasavanju koju je Met Dejmon fantastično izneo, „Marsovac: Spasilačka misija 3D“, biće premijerno prikazana u nedelju, sa početkom u 21.00 sat. Legendarni glumac igra astronauta Marka Vatnija, koji spletom nesrećnih okolnosti ostaje sam na planeti Mars. Sa malo namirnica, on pokušava da opstane i pošalje signal na Zemlju da je živ. Do sada, filmovi koji su uključivali putovanje u svemir više su se oslanjali na naučnu fantastiku, ali je reditelj filma Ridli Skot ovaj put želeo da napravi što realističniju priču. Film je rađen po knjizi Endija Vira i prema reakcijama kritičara može da bude najbolje ostvarenje ove godine i ujedno glavni kandidat za nagradu Oskar. Pored Dejmona u filmu igraju još i Džesika Čestejn, Džef Denijels, Šon Bin, Donald Glover, Majkl Pena i Kejt Mara.

Cena ulaznice je 250 dinara. Info tel. 064/8295345.

Od oktobra Laguna i Centar za kulturu nagradiće dvoje bioskopskih gledalaca sa po jednim primerkom svetskog bestselera Helen Filding „Dnevnik Bridžet Džons“. Prema njemu je 2001. godine snimljen film sa Rene Zelveger, Hjuom Grantom i Kolinom Firtom. Glavna junakinja ove ljubavne komedije je Bridžet, tridesetogodišnja Britanka, koja pokušava da smanji konzumiranje alkohola, ostavi cigarete, otarasi se viška kilograma i nađe čoveka svog života.

Da biste postali potencijalni dobitnici jedne od knjiga potrebno je da na poleđini svoje bioskopske ulaznice čitko upišete ime, prezime i broj telefona, a zatim tu ulaznicu, po završetku filma ubacite u kutiju koja se nalazi ispred Bioskopske dvorane. Nagrade će biti izvučene na početku prve filmske projekcije u narednom mesecu (novembar).