Portir „Želvoza“ ranio dečaka u nogu


26. oktobar 2012. HRONIKA – Portir FŽV „Želvoz“ D. M. (37) pucao je iz vatrenog oružja na romsku decu koja su se igrala u krugu fabrike, pri čemu je jedan metak pogodio jedanaestogodišnjeg Elmira Mitića. Dečak je zadobio prostrelnu ranu u predelu butine, i oporavlja se u bolnici. Policija ispituje dve verzije događaja koji, srećom, nije završen većom tragedijom.

Prema prvoj verziji, u naselju Mali Krivak koje se graniči sa fabričkim krugom, grupa dece prošla je kroz rupu u betonskoj ogradi i igrala se kraj napuštenih vagona. Prema svedočenju dece, portir je pucao u njih, i pritom ustrelio nesrećnog dečaka, koji je, iako ranjen, uspeo da pobegne sa ostalim mališanima.

– Elmir je policiji ispričao da je portir direktno pucao u njega. Ne znam, nisam bio tu. Lekar mi je rekao da je rana u levoj butini nastala sa oko četiri metra daljine, i da je metak izašao pored kuka, kaže Sadula Mitić dečakov otac.

Druga verzija koju je, kako je ispričao portir D. M. je da su ga romska deca uzrasta od devet do dvanaest godina napala, i da je bio primoran da se brani oružjem.

– Prema svedočenju portira D. M., deca su ušla u krug fabrike sa namerom da kradu. On je pokušao da ih otera, ali su ga deca gađala kamenicama, nakon čega im je i portir uzvratio kamenicama. Kako nije mogao da se odbrani, pucao je u vazduh, i nehajno ranio dečaka – navodi portirovu verziju naš izvor blizak istrazi.

U naselju Mali Krivak ogorčeni su ovim incidentom.

– Mogao je da pobije decu. Ko mu daje pravo da puca na našu decu. Jer zato što su Romi? Šta mu deca mogu. Nema ih šaka jada, a on na njih pištoljem – kaže Elmirov stric.

Istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, a policija je započela rekonstrukciju događaja i balističku istragu. Portir D. M. je zadržan u policiji.

Izvor: Večernje novosti