“Čaj od jasmina” za kraj sezone


27. maj 2012. KULTURA – Izvor: FoNet – Pozorište “Branislav Nušić” iz Smedereva, završiće ovu sezonu 31. maja premijerom komedije Čaj od jasmina, prema tekstu Vesne Stanković.

Ovo je drugi projekat na profesionalnoj sceni novoformiranog pozorišta, koji će premijerno biti izveden poslednjeg dana maja u 20 časova.

Čaj od jasmina je komedija polukabaretske forme koja govori o lažnom psihoterapeutu, koji je zapravo domar u jednoj ustanovi za psihijatrijske bolesti. On otvara privatnu agenciju za psihoterapiju, u koju prima samo žene. Glavni lek koji doktor daje svojim pacijentima je čaj od jasmina, za koji on veruje da usklađuje protok pozitivne energije kroz organizam.

Povodom četvrte premijere od početka godine u produkciji smederevskog pozorišta Branislav Nušić, za ponedeljak je zakazana konferencija za novinare, na kojoj će govoriti protagonisti Vesna Stanković, Milena Vasić i Slobodan Boda Ninković.

U okviru novoformiranog pozorišta Branislav Nušić Smederevo, od početka godine premijerno su izvedene tri predstave.

Na sceni smederevskih autora, koja nosi naziv Čubi scena, izvedena je premijera predstave Svetlosti i senke, reditelja Vladimira Dasukidisa prema motivima radio drama Đorđa Lebovića.

Pozorište je ostvarilo i koprodukcijski projekat za decu, u saradnji sa pozorištem Kreativni haos tamošnje Kancelarije za mlade. Za najmlađe Smederevce, urađena je predstava Deset ljutih gusara, inspirisana poezijom Ljubivoja Ršumovića, a u adaptaciji i režiji Nevene Rakočević.