Voditelj Radio Beograda dobitnik nagrade „Branislav Mane Šakić“


15. oktobar 2011. KULTURA – Ovogodišnji, 14. dobitnik spikerske nagrade „Branislav Mane Šakić“, koja se dodeljuje za negovanje kulture govora u elektronskim medijima Srbije je Miroslav Vojvodić, novinar-voditelj Radio Beograda 1, odlučio je stručni žiri istoimenog Fonda. Nagrada je ustanovljena 1998.g. u znak sećanja na prvog spikera Radio Smedereva, Branislava Maneta Šakića, čijih je četvrt veka rada utkano u rad ove medijske kuće. Plaketu i novčani deo nagrade, koje daruje Jadranka Nićin, osnivač Fonda, biće uručeni na prigodnoj svečanosti 14. novembra 2011.u Smederevu.

Miroslav Vojvodić je rođen 1967. godine u Beogradu. Karijeru je počeo u Studiju B 1984.godine, u emisiji za srednjoškolce Prekobrojni čas. Do 1990. bio novinar-voditelj u tom radiju. Na RTS prelazi te iste godine gde je radio kao spiker, voditelj i novinar u Naučnom programu TV Beograd i na Prvom, Drugom i Trećem programu radija, kao i u Beogradu 202. Profesionalni spiker u Radio Beogradu 1 od 1991.do 2001 godine, a od tada do danas radi na poslovima novinara-voditelja emisija u Informativnom programu Radio Beograda 1.

Žiri u sastavu: Miloje Mića Orlović (predsednik ovog ocenjivačkog tela) Marija Slavković, Stevo Obrić, Vinka Knežević, i Žarko Obraćević (dosadašnji dobitnici nagrade), Dragan Pavlović (Radio Smederevo) i Jadranka Nićin (osnivač Fonda „Branislav Mane Šakić“) doneo je ovakvu odluku shodno Pravilniku o izboru kandidata, a priznanje se dodeljuje za vrhunski domet, visoki profesionalizam i celokupni radni doprinos u ovom poslu. Značaj nagrade je utoliko veći ako se zna da je prva i jedina te vrste na području bivše SRJ, SCG i države Srbije.

Podsećanja radi, do sada su ovu nagradu dobili: Danica Lekić, spiker Radio Smedereva, koja je sa kolegom Šakićem u ovoj kući bila od njenog osnivanja, zatim Draga Jonaš (Radio Beograd), Marija Slavković (Radio Beograd), Duško Marković (Radio Beograd), Snežana Živković (RTV Novi Sad), Vinka Knežević (RTV Kragujevac), Žarko Obraćević (Radio Beograd ), Tomislav Bogdanović (RTV Kruševac ), Dušanka Kalanj (RTV Srbije), Svetlana Aleksić (TV Panonija), Aleksandar Gajšek (TV Studio B), Stevo Obrić (RTV Kragujevac) i Miloje Mića Orlović (RTS).