„Železaru Smederevo” vodi Vladan Mihailović


01. februar 2012. PRIVREDA – Jedan od kandidata za prvog čoveka Smederevske železare za vreme dok njom upravlja država bićeVladan Mihailović,glavni menadžer primarne proizvodnje u železari „ Grejt lejks vorks” u SAD.

Na tu dužnost stupio je pre godinu dana. Tačnije, 1. januara 2011.godine sa mestaizvršnog direktora proizvodnje Ju-Es-stila Srbija, i od tada je odgovoran za proizvodnju gvožđa i čelika u fabrici nedaleko od Detroita.

„Vladan Mihailović je bio ključni član tima koji je unapredio našu proizvodnju u Srbiji”, izjavio je tadašnji generalni direktorJu-es-stila Srbija Metju Perkins ističući da je Mihailović, zbog ogromnog iskustva u proizvodnji, idealan izbor da vodi primarnu proizvodnju u železari „Grejt lejks”.

Vladan Mihailović (46), diplomirani metalurški inženjer, rođen je u Smederevu, a karijeru je započeo u Sartidu 1993. godine u pogonu za proizvodnju gvožđa. U sledećih sedam godina bio je na različitim rukovodećim mestima, a 1. novembra 2000. godine imenovan je za direktora pogona za proizvodnjugvožđa i čelika. Na tommestuje sačekao i dolazak Amerikanaca u Sartid, 2003. godine. U avgustu 2004. godine postaje generalni menadžer primarne proizvodnje, dok u junu 2008. dolazi na mesto izvršnog direktora proizvodnje Ju-Es-stila Srbija. Diplomirao je 1992. godine na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu. Oženjen je i otac je jednog deteta.

Prvi čovek Smedereva Predrag Umičevićkaže da će američko rukovodstvo uglavnom ostati u železari u naredna dva do tri meseca. Država će u tom periodu preuzimati jednu po jednu funkciju. Direktorka finansija Kolin Dara sasvim izvesno ostaje na toj poziciji do daljnjeg.

– Odluka vlade da preuzme železaru za Smederevo je presudna,jer bi grad u suprotnom privredno zamro.Odgovornim i brzim potezom država je sprečila da grad od oko 115.000stanovnika ode u privrednu depresiju– izjavio je Umičević.

Izvor: politika.rs