„Alogia“ spremna za nove pobede


Istinski zaljubljenici u nešto čvršći zvuk znaju da je „Alogia“ sastav koji je od svog nastanka na početku milenijuma postavio neke nove standarde na domaćoj rok i hevi metal sceni. Muzički složena i veoma kvalitetna svirka sa fantastičnim vokalima oduvek je bila zaštitni znak benda, a Smederevci bi ovih dana trebalo da ozvaniče ime izdavača novog studijskog albuma, kaže za „Pravdu“ jedan od frontmena Srđan Branković.

Dokle ste stigli sa pripremama za objavljivanje novog albuma? Ko će biti izdavač, ima li numera koje posebno treba izdvojiti?

– Album je snimljen, ali smo još u fazi kada rešavamo neke formalnosti. Uskoro ćemo objaviti ime izdavača, a u međuvremenu se na našem kanalu na „Jutjubu“ mogu videti spotovi za dve nove pesme – „Kad prođe sve“ i „Za nove pobede“. Ovaj drugi je za jako kratko vreme pogledan oko 30.000 puta.

Sarađujete i sa Vukašinom Brajićem, učesnikom „Operacije trijumf“. Da li sada radite nešto sa njim?

– Vukašin je dugo fan „Alogie“. Još kada se takmičio u „Operaciji Trijumf“, isticao je Nikolu Mijića, našeg pevača kao omiljenog pevača i kao jednog od onih sa kojima bi voleo da napravi duet. Krajem prošle godine, snimili smo jednu zajedničku pesmu. Prateće vokale je pevala Saška Janković, a mnogo nam je pomogao i Marko Kon. Pesma se zove „Od svega umoran“, a u decembru je snimljen spot, čija će TV promocija početi ovih dana. Spot se može pogledati na „Jutjubu“. Osim sa benda, i ja spremam zajednički album sa Vukašinom.

„Alogia“ je u našoj zemlji postigla velike uspehe, ali radili ste i u inostranstvu. Kakvi su dalji planovi na tom polju?

– Posle dva objavljena albuma za inostrano tržište, ovih dana sam završio pesmu koja će se naći na „The Flower Kings Tribute“ albumu. Osim mene, u pesmi je svirao gitare i Geri Vehrkamp, gitarista grupe „Shadow Gallery“, bend na čijem sam albumu i ja svirao kao gost, u istoj pesmi sa pevačem Ralfom Šepersom („Primal Fear“ i „Gamma ray“). Fanovi progresivne rok i metal muzike svakako veoma dobro znaju za ova imena.

Koliko ste koncertno aktivni?

– U poslednjih nekoliko meseci smo obišli smo mnogo gradova, među kojima su Pirot, Leskovac, Paraćin, Zaječar, Jagodina i Kragujevac, a prvi put smo svirali i u Skoplju. Prioritetni su nam gradovi u kojima nikada do sada nismo nastupali. U narednim mesecima planiramo da sviramo u Boru, Knjaževcu i Tuzli, ali i u Novom Sadu i Sarajevu.

Koncertno aktivni

Smederevski bend „Alogia“ nastala je po ideji braće Srđana i Miroslava Brankovića. U početnoj postavi bend je radio sa dvojicom pevača – Nikolom Mijićem i Ivicom Laušem, a kasnije je kao stalni član ostao Nikola Mijić.

Bend ima dva objavljena albuma na srpskom jeziku – „Priče o vremenu“ i „Priče o životu“, kao i dva albuma na engleskom jeziku. „Alogia“ je jedan od koncertno najaktivnijih bendova.