Žreb za Kup Koraća: Zvezda – Smederevo, Partizan – FMP


02. februar 2016. SPORT – U hotelu “Kraun plaza” u Beogradu obavljen je žreb za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, a ishod je bio takav da jedan od “večitih rivala”, Crvena zvezda ili Partizan, sigurno neće igrati u završnoj borbi za trofej jer je njihov susret moguć samo u polufinalu.

U Nišu će, počev od 18. februara, u četvrtfinalu igrati Mega Leks – Konstanin, Metalac – Borac, te Crvena zvezda – Smederevo i Partizan – FMP.

Pobednici prva dva pomenuta susreta igraće 20. februara u prvom polufinalu, a pobednici mečeva u kojima nastupaju Zvezda i Partizan u drugom.

Kako je saopšteno, 18. februara prvo će biti odigrani susreti Mega Leks – Konstantin i Partizan – FMP, a 19. febuara slede dueli Metalac – Borac i Zvezda – Smederevo, čime je onemogućeno da u isto vreme navijači “večitih” budu u hali “Čair”, bar pre eventualnog polufinalnog duela naših najpopularnijih klubova.

Veliko finale Kupa Radivoja Koraća biće odigrano 21. februara u Nišu, koji će 12. put biti domaćin završnice ovog nadmetanja.