Troje strelaca Smedereva u finalu Kupa


02. februar 2016. SPORT – Veljko Ilić, Petar Adamović i Jasmina Milovanović, obezbedili su mesta u Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koji će se sledećeg vikenda održati u Novom Sadu. Ana Alentijev i Ana Todorović su ostale bez finala ove godine, ali će nastupiti ekipno sa Jasminom Milovanović i pokušati da odbrane prošlogodišnju vicešampionsku titulu.

Troje smederevskih strelaca posle tri održana kola kupa Streljačkog saveza Srbije u prošloj godini obezbedilo je startna mesta na finalnom turniru, koji će se sledećeg vikenda održati na vazdušnom strelištu u Novom Sadu. U finalu nastupa 10 odnosno, nakon kvalifikacionog dela, 8 najboljih strelaca, koji će se boriti za medalje.

U juniorsko finale puškom Veljko Ilić se plasirao kao prvi sa 27 bodova i sedmi u seniorsko finale sa 7 bodova, u kome će biti najmlađi strelac, rame uz rame sa reprezentativcima Srbije. Ilić je osvojio dve zlatne medalje na prvom i trećem kolu kupa u kategoriji juniora. U kategoriji seniora osvojio je jedan bod za deseto mesto u prvom kolu i šest bodova za peto mesto u trećem kolu.

Drugi finalista iz „Smedereva“ je Petar Adamović u konkurenciji juniora pištoljem. Plasman je obezbedio sa petog mesta na rang listi, odnosno sa 17 bodova iz tri kola kupa. Peta mesta u prvom i trećem kolu donela su mu po šest bodova i još pet za šesto mesto u drugom kolu kupa.

Jasmina Milovanović je obezbedila plasman u finale kupa, kao četvrta, sa 18 bodova. Bodove je osvojila na poslednja dva kola, deset za drugo mesto u drugom i osam za treće mesto u trećem kolu.

Ana Alentijev, nije uspela da se plasira u seniorsko finale pištoljem, kao ni Ana Todorović, kojoj nije pošlo za rukom da se ove sezone izbori za mesto u juniorskom finalu. Ipak, obe će pucati osnovni deo, zajedno sa Jasminom Milovanović, za ekipne titule i braniti prošlogodišnju vicešampionsku.