Zbog vožnje u suprotnom smeru pravac zatvor


04. mart 2014. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Saobraćajna policija u Smederevu je prilikom rutinske kontrole zaustavila vozača koji je vozio u suprotnom smeru i bez važeće vozačke dozvole.

Nesavesni vozač je zaustavljen u smederevskom naselju Carina. Vozač Branko Č. (33) je zatečen i bez važeće vozačke dozvole, koja mu je oduzeta zbog prethodnih prekršaja. Policajci su, proverom baze podataka, ustanovili još i da vozač, inače Smederevac, ima prijavljeno prebivalište na fiktivnoj adresi, rekao je portparol policije Saša Nikolić.

Branko Č. je, po skraćenom postupku, predat dežurnom sudiji za prekršaje, koji mu je izrekao kaznu zatvora od 30 dana. Vozač je odmah upućen u Okružni zatvor u Smederevu, a posle izdržavanja kazne neće smeti da upravlja motornim vozilom još 12 meseci.

Tim primerom Policijska uprava u Smederevu najavljuje da će dosledno i u punom kapacitetu primenjivati nove odredbe Zakona o prekršajima, naročito prema učesnicima u saobraćaju koji učine teže prekršaje, naglasio je portparol policije.