Žarko Pavlović: Hoću gladijatore, uložio sam 8 miliona evra u fudbal


06. april 2013. SPORT – Žarko Pavlović, koji se sa nekoliko poslovnih partnera uključio u finansiranje FK Smederevo, rekao je da želi gladijatore u timu i rezultat koji bi, ako ne u prvoj sezoni, onda u drugoj, obezbedio igranje u Evropi. Već posle nekoliko kola bilo je jasno da je Evropa daleko, a još manje je tim Aleksandra Janjića bio sačinjen od gladijatora.

Na sve to nadovezala se besparica i tužbe bivših trenera i igrača. Usledile su najpre ostavke, prvo trenera Janjića, a potom i pojedinih članova Nadzornog odbora, a među njima je bio i Žarko Pavlović. Početkom februara i Saša Momić daje ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora. Licitiranje i nagađanje kome će pripasti ta čast ili muka da vodi poslednjeg osvajača Kupa Jugoslavije, trajali su sve do kraja marta. Posle mnogih pregovora funkcija predsednika Nadzornog odbora poverena je Žarku Pavloviću. Razgovor sa njim vodili smo nekoliko minuta pre utakmice sa niškim Radničkim.
Pola u šali, pola u zbilji, pitali smo Žarka Pavlovića da li da čestitamo ili izrazimo saučešće?
– Ja sam ovde samo zbog fudbala i ljubavi prema fudbalu, ali i činjenice da u ovom poslu nikada nisam imao neuspeha. Mi smo sada poslednji na tabeli i preti nam ispadanje iz lige. Meni je to dodatni motiv, a moguće je da sam i ja uzrok ovih negativnih rezultata. Zato sam se prihvatio ovog posla da to sprečim i popravim. Imao sam uspeha dok sam radio u Napretku i Radničkom i ne vidim zašto ne bih bio uspešan i u Smederevu.
Pavlović smatra da u našem fudbalu samo menadžeri imaju koristi i profitiraju u celoj priči. Menadžera, tvrdi Pavlović, ima više nego sportskih klubova koji prodajom igrača samo sebi produžavaju život. Ali…
– Ako bi se ukazala šansa da prodajom nekog igrača izvučem ono što uložim biću zadovoljan. Ja sam do sada uložio ogroman novac u fudbal i razna sponzorstva. Primera radi, u kruševački Napredak sam za osam godina uložio između 6 i 8 miliona maraka.

Izvor: Lokalni mediji, Pravda