Za rafineriju – pare ili tužba


04. jul 2012. DRUŠTVO – Izvor: FoNet – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović saopštila je da će “Komiko oil”, ukoliko danas ne uplati 652 miliona dinara na ime zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije, dobiti tužbu za raskid ugovora.

“Pozvali smo predstavnike kompanije Komiko Oil dan pre isteka roka za uplatu i saslušali njihove argumente i planove. Rekli su da neće moći da uplate novac, ni u onom roku koji je dat opomenom, a koji ističe danas”, rekla je Avramović.

“Postoji razumevanje za nastale probleme koje ima zakupac, svesni smo da su oni možda objektivni, ali ugovorna obaveza mora da se poštuje, moramo da se držimo ugovora koji je izglasala Skupština i od toga nećemo odustati”, izjavila je danas novinarima gradonačelnica Smedereva.

“To znači da po isteku današnjeg roka, ukoliko ne uplate novac, Komiko Oil dobiće tužbu za raskid ugovora”, istakla je Avramović.

Ona je naglasila da o tome, da li ugovor ostaje na snazi u slučaju naknadne uplate, može da odlučuje isključivo Skupština grada Smedereva.

“Ako bi do pokretanja parnice stigla uplata, svakako bio daljim koracima morali da pitamo onaj organ koji je doneo takvu odluku i odredio rok, a to je Skupština grada Smedereva. Nijedan funkcioner gradske uprave neće donositi nikakve odluke mimo odluke Skupštine. Prosto, poštovaćemo institucije ovoga grada”, naglasila je Avramović.

Ona je zaključila da novonastala situacija neće odložiti planiranu sednicu lokalnog parlamenta krajem meseca, na čijem dnevnom redu bi trebalo da se nađe i rebalans budžeta.