Vlast štedi i u – kafani


10. oktobar 2012. DRUŠTVO – Gradsko rukovodstvo Smedereva juče je, na konferenciji za novinare, predstavilo rezultate ostvarene u prvih 100 dana mandata.

– Najznačajniji uspeh u protekla tri meseca je otvaranje novog pogona francuske fabrike konfekcije“Margo Fonten“, koja je uposlila nekoliko desetina novih radnika, kao i dolazak više od 10 stranih investitora, zainteresovanih da ulažu u naš grad, poput otvaranja fabrike za proizvodnju sterilnih medicinskih instrumenata za jednokratnu upotrebu, preradu skroba, proizvodnju montažnih kućica i drugih proizvoda – istakla je dr Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva.

Kako je, tom prilikom, rečeno, formiran je tim koji nastoji da samnji administrativne procedure onima koji žele da ulažu u ovaj grad.

– Posebno bih naglasila da smo u Gradskoj upravi u protekla tri meseca uštedeli više od tri miliona dinara. Reprezentacija i ugostiteljske usluge su značajno smanjene, kao i troškovi za benzin, putovanja i izdvajanja za medijske usluge. Ukoliko budemo nastavili tim tempom, do kraja godine uštedećemo oko 10 miliona dinara – rekal je dr Avramović.

Predstavljena je realizacija infrastrukturnih radova u seoskim i gradskim mesnim zajednicama, uz ocenu da je od ukupnog plana kapitalne izgradnje u selima, u iznosu od 107 miliona dinara, do sada realizovano oko 80 miliona, a iz budžeta isplaćeno više od 55 miliona dinara. Sredstva su utrošena na asfaltiranje 10 kilometara ulica, nasipanje osam kilometara njivskih puteva, sređivanje 500 metara pešačke staze u Skobalju, 850 metara kanalizacije u Vučaku i Radincu, uređenje objekata u Dobrom Dolu, Saraorcima, Udovicama i Osipaonici, kao i sportskih terena u Radincu. Pored toga, isplaćene su i obaveze iz prošle godine u iznosu od 16, 2 miliona dinara, što je, kako je rečeno, samo deo rezultata nove vlasti za prvih 100 dana mandata.

Izvor: sumadijapress.co.rs